luni, 29 aprilie 2013

Tejszínes-túrós mandulás szelet



Csokis tészta:5 dkg étcsokoládé,15 dkg margarin,3 evőkanál  kakaópor,3 tojás,15 dkg porcukor,1 csomag sütőpor,25 dkg liszt.Mandulás tészta:10 dkg margarin,3 tojás,15 dkg porcukor,fél csomag sütőpor,25 dkg liszt,1 evőkanál mandula aroma.Krém:3 dl cukrászhab,15 dkg porcukor,3 csomag habfixáló,2 csomag vaníliás cukor,25 dkg túró.A csokis laphoz a  csokoládét a margarinnal együtt egy lábasban kevergetve felolvasztjuk, azután a kakaóport is hozzáadjuk. Egy tálban a tojást a cukorral jó habosra kikeverjük elektromos habverővel, majd a csokis margarint és a sütőporral összeforgatott lisztet is hozzáadjuk. Ezt a masszát egy közepes méretű tepsiben sütjük.A mandulás laphoz a margarint egy lábasban kevergetve felolvasztjuk. Egy tálban a tojást a cukorral és a mandula aromával jó habosra kikeverjük elektromos habverővel, majd az olvasztott margarint és a sütőporral összeforgatott lisztet is hozzáadjuk. Ezt a masszát egy közepes méretű tepsiben sütjük.A krémhez a tejszínt a porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük elektromos habverővel. 5-6 evőkanálnyi felvert tejszínt félreteszünk. A túrót egy tálban a vaníliás cukorral kikeverjük, hozzáadunk 3 evőkanál kemény habbá vert tejszínt, és ezt elektromos habverővel jól kikeverjük. Végül a többi tejszínt is óvatosan beleforgatjuk. A megsült csokis lapot a tepsibe visszahelyezzük, majd rákenjük a krémet. Ráhelyezzük a mandulás lapot, majd a félretett tejszínt elsimítjuk rajta. Ízlés szerint lehet díszíteni, én karamellizált cukorral csorgattam meg a tetejét. Hűtőbe tesszük, majd szeleteljük.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu