Csokis tészta:5 dkg étcsokoládé,15 dkg margarin,3
evőkanál kakaópor,3 tojás,15
dkg porcukor,1 csomag sütőpor,25 dkg liszt.Mandulás tészta:10
dkg margarin,3 tojás,15 dkg porcukor,fél csomag sütőpor,25
dkg liszt,1 evőkanál mandula aroma.Krém:3 dl cukrászhab,15
dkg porcukor,3 csomag habfixáló,2 csomag vaníliás cukor,25
dkg túró.A csokis laphoz a csokoládét a
margarinnal együtt egy lábasban kevergetve felolvasztjuk, azután a kakaóport is
hozzáadjuk. Egy tálban a tojást a cukorral jó habosra kikeverjük elektromos
habverővel, majd a csokis margarint és a sütőporral összeforgatott lisztet is
hozzáadjuk. Ezt a masszát egy közepes méretű tepsiben sütjük.A mandulás laphoz
a margarint egy lábasban kevergetve felolvasztjuk. Egy tálban a tojást a
cukorral és a mandula aromával jó habosra kikeverjük elektromos habverővel,
majd az olvasztott margarint és a sütőporral összeforgatott lisztet is
hozzáadjuk. Ezt a masszát egy közepes méretű tepsiben sütjük.A krémhez a
tejszínt a porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük elektromos
habverővel. 5-6 evőkanálnyi felvert tejszínt félreteszünk. A túrót egy tálban a
vaníliás cukorral kikeverjük, hozzáadunk 3 evőkanál kemény habbá vert tejszínt,
és ezt elektromos habverővel jól kikeverjük. Végül a többi tejszínt is óvatosan
beleforgatjuk. A megsült csokis lapot a tepsibe visszahelyezzük, majd rákenjük
a krémet. Ráhelyezzük a mandulás lapot, majd a félretett tejszínt elsimítjuk
rajta. Ízlés szerint lehet díszíteni, én karamellizált cukorral csorgattam meg
a tetejét. Hűtőbe tesszük, majd szeleteljük.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu