miercuri, 3 aprilie 2013

Holland szelet


Tésztához:50 dkg liszt,6 dkg Rama margarin,16 dkg porcukor,2 tojás,1 tk szódabikarbóna,4 ek olvasztott méz,1 dl tejföl (kb)
Krémhez:6 dl tej,6-7 púpos ek liszt,1 púpos ek kristálycukor,25 dkg Rama margarin,25 dkg porcukor,kakaópor,2 cs vaníliás cukor,baracklekvár
Mázhoz:18 dkg Rama margarin,18 dkg porcukor,1 cs főzés nélküli puncs pudingpor,2 ek tej
Elkészítése: A tésztához valókat összegyúrjuk és négy lapot sütünk. 6 dl tejjel, 6-7 ek liszttel, 1 ek kristálycukorral főzött krémet készítünk. 25 dkg porcukrot és 25 dkg Rama margarint kikeverünk, majd a két krémet összekeverjük és kétfelé vesszük, egyikbe kakaóport, a másikba 2 cs vaníliás cukrot teszünk.A töltés menete: mézes lap – kakaós krém – mézes lap – baracklekvár – mézes lap – fehér krém – mézes lap – máz.A mázhoz a Rama margarint, a porcukrot, a tejet, és a főzés nélküli puncs pudingport gőz felett addig keverjük, amíg el nem kezd sűrűsödni, majd melegen a tészta tetejére simítjuk. Másnap szeleteljük.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu