marți, 16 aprilie 2013

Epres-kekszes piskóta



hozzávalók 8 főre:Piskóta:6 tojás,6 ek liszt,6 ek cukor,1/2 cs sütőpor.Krém:3 cs vanília ízű pudingpor,1 l tej,10-15 ek cukor,15 dkg Rama.Továbbá:50 dkg eper,1 cs kockás háztartási keksz (25 dkg)Elkészítés .Az epret megmossuk, a nagyobbakat feldaraboljuk.A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk.A krémhez a pudingporokat összekeverjük a cukorral, csomómentesen elkeverjük kevés tejjel, majd a többi tejet is hozzáöntjük, és megfőzzük.Ha kész, beletesszük a magarint, és addig keverjük, amíg elolvad. Ezután kihűtjük a pudingot, közben többször átkeverjük.A piskótát vékonyan megkenjük a kihűlt pudinggal, majd sorban ráhelyezzük az epreket, ezt beborítjuk a maradék krémmel. Tetejére szorosan rárakjuk a kekszeket.Másnap a kekszek mentén szeleteljük.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu