hozzávalók
8 főre:Piskóta:6 tojás,6 ek liszt,6 ek cukor,1/2 cs sütőpor.Krém:3 cs vanília ízű
pudingpor,1 l tej,10-15 ek cukor,15 dkg Rama.Továbbá:50 dkg eper,1 cs kockás háztartási keksz (25 dkg)Elkészítés .Az epret megmossuk,
a nagyobbakat feldaraboljuk.A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk.A krémhez a
pudingporokat összekeverjük a cukorral, csomómentesen elkeverjük kevés tejjel,
majd a többi tejet is hozzáöntjük, és megfőzzük.Ha kész, beletesszük a
magarint, és addig keverjük, amíg elolvad. Ezután kihűtjük a pudingot, közben
többször átkeverjük.A piskótát vékonyan megkenjük a kihűlt pudinggal, majd
sorban ráhelyezzük az epreket, ezt beborítjuk a maradék krémmel. Tetejére
szorosan rárakjuk a kekszeket.Másnap a kekszek mentén szeleteljük.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu