Hozzávalók:5
tojás,fél dl olaj,5 dkg olvasztott margarin,15 dkg cukor,20 dkg liszt, 1 csomag sütőpor.A tojások sárgáját gőz
felett 10 dkg cukorral sűrűségig keverjük. Ekkor levesszük a gőzről és
hozzáadjuk az olvasztott margarint, az olajat, ezzel még egy kicsit verjük,
majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet. A tojások felvert habját, amit a maradék cukorral
keményre vertünk – óvatosan beleforgatjuk, majd sütőpapíros sütőlapra simítva
180°C-on kb. 25-30 percig sütjük. Kihűlés után a papírt lehúzzuk róla.A krémhez:5
dl tej,1 csomag vaníliás pudingpor,3 evőkanál cukor a tejbe, 2 tojássárgája,2 tojásfehérje,3 evőkanál
cukor a tojásfehérjébe.A pudingot a tojássárgájával együtt a szokásos módon
felfőzzük a tejben, a cukorral. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük a
cukorral, majd amikor a puding elkészült, még melegen hozzáadjuk a tojáshabot.
Ezt a masszát a tésztára kenjük és hagyjuk teljesen kihűlni.A habhoz:3
dl habtejszín,1csomag habfixáló, 4 dkg porcukor.A habot felverjük, hozzáadjuk a
fixálót és a porcukrot, majd a kihűlt krém tetejére simítjuk, végül
kakaópöttyökkel díszítjük.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu