luni, 29 aprilie 2013

Felhő szelet



Tészta:2,5 dl víz,15 dkg zsír,15 dkg liszt,6 tojás.Krém:7,5 dl tej,3 csomag vaníliás pudingpor,25 dkg margarin,15 dkg porcukor.Hab:5 dl habtejszín,1 csomag habfixáló,2 csomag vaníliás cukor.A tésztához 2,5 dl vizet és 15 dkg zsírt felforralunk, majd hozzákeverünk 15 dkg lisztet, és  összefőzzük. 15-20 percig állni hagyjuk, utána 6 tojást egyenként belekeverünk. 2 lapot sütünk tepsi hátán (nagy gáztepsit használjunk). A tepsit megkenjük zsírral és úgy kenjük rá a tésztát. 15 percig ne nyissuk ki a sütőt! Érdekes hullámos felületű lapokat kapunk.A krémhez 3 csomag vaníliás pudingport 7,5 dl tejben sűrűre főzünk. Közben 25 dkg margarint 15 dkg porcukorral habosra keverünk, majd a kihűlt pudinggal összedolgozzuk. Ezt a krémet az egyik lapra kenjük.A habhoz az 5 dl tejszínt 2  csomag vaníliás cukorral felverjük és közben hozzáadjuk a habfixálót. Kemény habbá verjük. A tejszínhabot a krémre kenjük, és ráhelyezzük a másik lapot. Porcukorral meghintjük a sütemény tetejét.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu