Tészta:2,5 dl víz,15 dkg zsír,15
dkg liszt,6 tojás.Krém:7,5 dl tej,3 csomag vaníliás
pudingpor,25 dkg margarin,15 dkg porcukor.Hab:5 dl
habtejszín,1 csomag habfixáló,2 csomag vaníliás cukor.A
tésztához 2,5 dl vizet és 15 dkg zsírt felforralunk, majd hozzákeverünk 15 dkg
lisztet, és összefőzzük. 15-20 percig
állni hagyjuk, utána 6 tojást egyenként belekeverünk. 2 lapot sütünk tepsi
hátán (nagy gáztepsit használjunk). A tepsit megkenjük zsírral és úgy kenjük rá
a tésztát. 15 percig ne nyissuk ki a sütőt! Érdekes hullámos felületű lapokat
kapunk.A krémhez 3 csomag vaníliás pudingport 7,5 dl tejben sűrűre főzünk.
Közben 25 dkg margarint 15 dkg porcukorral habosra keverünk, majd a kihűlt
pudinggal összedolgozzuk. Ezt a krémet az egyik lapra kenjük.A habhoz az 5 dl
tejszínt 2 csomag vaníliás cukorral
felverjük és közben hozzáadjuk a habfixálót. Kemény habbá verjük. A
tejszínhabot a krémre kenjük, és ráhelyezzük a másik lapot. Porcukorral meghintjük
a sütemény tetejét.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu