luni, 15 aprilie 2013

Prajitura Arlechin



Ingrediente:Aluat:500 gr faina,200 gr unt,2 oua,150 gr zahar,1 lingura smantana,   1 plic praf de copt,1 praf sare .Umplutura:5 linguri gem de caise,5 linguri gem de prune,5 linguri gem de capsune/fructe de padure.Topping:2 galbenusuri,60 gr zahar pudra vanilat,bombonele colorate.Mod de preparare:Amestecam faina cu praful de copt si sare. Punem untul taiat bucatele peste aceasta. Adaugam zaharul, ouale si smantana si incepem sa framantam aluatul. Cand devine neted si nu se lipeste de maini il impartim in 4 parti egale si le dam la frigider pentru 30 -40 minute. Dupa acest interval de timp intindem patru foi dreptunghiulare, pe care le vom coace pe rand, pe fundul unei tavi, la 180°C, pentru 10-15 minute. Ungem foile, dupa ce se racesc, cu gem si le suprapunem. Ultima foaie de prajitura o ungem cu galbenusurile frecate cu zahar pudra, peste care am presarat bombonele colorate. Punem prajitura la cuptorul preancalzit la 200°C pentru 2 minute, cat sa se intareasca galbenusul. Lasam sa se raceasca, o acoperim cu un prosop si o tinem in acest mod minim 12 ore pentru a se muia foile de prajitura. Dupa acest interval de timp o putem taia. Prajitura o putem pastra 4 -5 zile - daca rezistati atat de mult.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu