Ingrediente:Aluat:500 gr faina,200 gr unt,2
oua,150 gr zahar,1 lingura smantana, 1
plic praf de copt,1 praf sare .Umplutura:5 linguri gem de caise,5 linguri
gem de prune,5 linguri gem de capsune/fructe de padure.Topping:2
galbenusuri,60 gr zahar pudra vanilat,bombonele colorate.Mod de
preparare:Amestecam faina cu praful de copt si sare.
Punem untul taiat bucatele peste aceasta. Adaugam zaharul, ouale si smantana si
incepem sa framantam aluatul. Cand devine neted si nu se lipeste de maini il
impartim in 4 parti egale si le dam la frigider pentru 30 -40 minute. Dupa
acest interval de timp intindem patru foi dreptunghiulare, pe care le vom coace
pe rand, pe fundul unei tavi, la 180°C, pentru 10-15 minute. Ungem foile, dupa
ce se racesc, cu gem si le suprapunem. Ultima foaie de prajitura o ungem cu galbenusurile
frecate cu zahar pudra, peste care am presarat bombonele colorate. Punem
prajitura la cuptorul preancalzit la 200°C pentru 2 minute, cat sa se
intareasca galbenusul. Lasam sa se raceasca, o acoperim cu un prosop si o tinem
in acest mod minim 12 ore pentru a se muia foile de prajitura. Dupa acest
interval de timp o putem taia. Prajitura o putem pastra 4 -5 zile - daca
rezistati atat de mult.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu