Pentru blat avem nevoie de:5 oua,100 g zahar,3 linguri ulei,3 linguri
sirop de zahar ars,3 linguri cacao,1 cana faina,1 lingurita praf de copt,2
plicuri zahar vanilat.Separam ouale.Albusurile le mixam bine impreuna cu un
praf de sare.Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o spuma
tare,ca pentru bezea. Galbenusurile le amestecam cu uleiul,zaharul vanilat si
siropul de zahar ars si le turnam peste albusuri.Adaugam faina amestecata cu
praful de copt si cacaoa.Turnam compozitia intr-o tava (20/30 cm)) tapetata cu
hartie de copt si coacem in cuptorul incins la 180 de grade,pentru 30-35 de
minute. Pentru sirop avem nevoie de: 100 g
zahar,150 ml apa.Zaharul il caramelizam,dupa care il “stingem” cu apa. Lasam la
racit. Din acest sirop 3 linguri le folosim la blat. Pentru
crema avem nevoie de:100
g unt,1 budinca de vanilie,300 ml lapte,100 g zahar.Budinca o amestecam cu
zaharul si cu 50 ml de lapte rece.Restul de lapte il punem la fiert si cand da
in clocot adaugam compozitia de budinca.Amestecam sa nu se formeze
cocoloase,pana se ingroasa si dam deoparte la racit. Untul il topim,dupa care
il mixam pana devine ca o crema.Punem cate o lingura din budinca racita si
mixam in continuare,pana la omogenizare.Turnam crema peste blatul insiropat si
intindem uniform. Pentru decor avem nevoie de:200 ml frisca lichida,2 linguri de smantana,1
lingura de cacao,2 plicuri
zahar vanilat.Batem bine
frisca impreuna cu zaharul vanilat.Cand e aproape gata punem cele 2 linguri de
smantana si mixam in continuare.Turnam totul peste blatul cu crema si pudram cu
cacao.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu