luni, 29 aprilie 2013

Vatta szelet


Hozzávalók:Piskóta:6 tojás,20 dkg cukor,1 cs. vaníliás cukor,2 cs. Puncspuding,2 evők. liszt .Krém:15 dkg cukor,15 dkg  margarin,3 tojássárga,3 dl tej,4 evők. liszt .Hab:3 tojásfehérje,15 dkg cukor .A piskótához a tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, majd a liszttel elkevert pudingokat fakanállal beleforgatjuk a tésztába. Kivajazott-lisztezett közepes méretű tepsibe simítjuk a masszát, és 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk a tepsit, de utána visszavesszük a hőt 150-160 fokra, és így sütjük készre tűpróbáig. A krémhez a margarint a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját. A tejet a liszttel felfőzzük, majd kihűtve a margarinos krémmel összevegyítjük. A kihűlt piskótára kenjük a krémet, végül a gőz fölött felvert édes tojáshabot kenjük a krémre.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu