Hozzávalók:Piskóta:6
tojás,20 dkg cukor,1 cs. vaníliás cukor,2 cs. Puncspuding,2 evők. liszt .Krém:15
dkg cukor,15 dkg margarin,3 tojássárga,3
dl tej,4 evők. liszt .Hab:3 tojásfehérje,15 dkg cukor .A piskótához a
tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, majd a
liszttel elkevert pudingokat fakanállal beleforgatjuk a tésztába.
Kivajazott-lisztezett közepes méretű tepsibe simítjuk a masszát, és 200 fokra
előmelegített sütőbe toljuk a tepsit, de utána visszavesszük a hőt 150-160
fokra, és így sütjük készre tűpróbáig. A krémhez a margarint a cukorral habosra
keverjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját. A tejet a liszttel felfőzzük, majd
kihűtve a margarinos krémmel összevegyítjük. A kihűlt piskótára kenjük a
krémet, végül a gőz fölött felvert édes tojáshabot kenjük a krémre.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu