Két lapot kell sütni, tehát dupla
mennyiséget kell venni, ez a mennyiség 1 laphoz való: 6 tojás,6 evőkanál cukor,1csomag
vaníliás cukor,6 púpozott evőkanál liszt.Keverjük habosra a tojások sárgáját a
fele cukorral és a vaníliás cukorral. A tojások fehérjéből készítsünk kemény
habot a maradék cukorral. A tojássárgájára szórjuk rá a liszt felét, tegyük rá
a tojásfehérjét, majd a maradék lisztet. Fakanállal
óvatosan dolgozzuk össze úgy, hogy a tojáshab ne törjön össze. Öntsük a masszát
sütőpapírral kibélelt tepsibe (kb. 40 × 27 cm), majd 180°C-ra előmelegített
sütőben süssük aranysárgára. A megsült piskótát kis ideig hagyjuk a sütőben
hűlni, majd rácsra borítva húzzuk le róla a sütőpapírt, fordítsuk meg és
hagyjuk teljesen kihűlni.Krém: 2 csomag csokoládés
pudingpor,8 dl tej,6 evőkanál cukor,10 dkg margarin,5
dl habtejszín.
A 2 csomag pudingport a tejjel és a cukorral
megfőzzük, majd még forrón beleteszünk 10 dkg margarint, és hagyjuk kihűlni. 5
dl tejszínt felverünk, és a felét a kihabosított pudinghoz keverjünk. A kész
krémet két lap közé töltjük, a maradék tejszínnel pedig bevonjuk a tetejét.
Olvasztott csokoládéval megcsorgatva díszíthetjük.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu