Tésztához :2
tojás ,3 ek porcukor ,4
ek langyos méz ,50 g vaj,450 g liszt,5+2 ek tej, 1 csapott ek szódabikarbóna,pár csepp citromlé,2 ek kakaópor.Krémhez:2
cs tejszínízű pudingpor ,7
dl tej,25
dkg margarin,20
dkg porcukor,2
ek kakaó.Mázhoz:1
tojásfehérje ,fél
citrom leve, 20
dkg porcukor. Elkészítés: Első
lépésben megfőzzük a pudingot, és jól kihűtjük. Közben külön edényben a vajat a
porcukorral habosra keverjük.A szódabikarbónát felfuttatjuk a tojással, 5
evőkanál tejjel és a citromlével, a liszthez hozzárakjuk a többi hozzávalót
(kakaó nélkül), és jól összedolgozzuk.Majd kétfelé osztjuk, és az egyik feléhez
hozzákeverjük a két evőkanál tejjel összekutyult kakaóport (nekem nem sikerült
teljesen beledolgoznom a kakaóport, kicsit márványos hatása lett, de ezt nem
vettek észre). :) A kétféle tésztát még kétfelé választjuk, összesen négy lapot
sütünk.A sütőt 160 fokra előmelegítjük. A tésztát kinyújtjuk kellő nagyságúra
(az én tepsim 25x35 cm), feltekerjük a sodrófára, és az előmelegített
(felforrósított), és jól bevajazott tepsi "fenekére" fektetjük. Kb.
10 perc alatt megsütjük.Amíg sülnek a tésztáink, megnézhetjük, hogy kihűlt-e
már a pudingunk. Ha igen, akkor hozzákeverjük a vajas porcukorhoz. Kb. 1/3
részét kivesszük, és hozzáadunk 2 evőkanál kakaót.A máz hozzávalóit jól
összedolgozzuk, és egy picit berakjuk a hűtőbe.Az első lap az egyik kakaós lap,
erre jön a világosabb pudingkrém egyik fele, rárakjuk az egyik világosabb tésztalapunkat,
erre a kakaós krémet, aztán a másik világos tésztalap, erre a világosabb
puding, végül a megmaradt kakaós tésztalap.Rákenjük a mázat, megszórhatjuk egy
kis dekorációs cukorral, reszelt csokoládéval. Aki nem igazán kedveli ennek a
máznak az ízét, nyugodtan rakhat rá tejcsokoládés tortabevonót.Egy éjszakára
hűtőbe rakjuk pihenni, másnap felszeleteljük.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu