Hozzávalók:
Gyúrt tésztához:30 dkg liszt,15 dkg Rama margarin,15 dkg porcukor,fél csomag
sütőpor,3 tojás sárgája,kevés tej
A piskótához:2 db
tojás,20 dkg porcukor,1 dl étolaj,2 dl tej,20 dkg liszt,2 ek kakaópor,1/2
sütőpor
A rudak töltéséhez:20 dkg
darált dió,ízlés szerinti mennyiségű cukor,baracklekvár
A mázhoz:1 cs
főzés nélküli vanília pudingpor,18 dkg Rama margarin,18 dkg porcukor,2 ek tej
A díszítéshez:fehér és kakaós
tortabevonó(elmaradhat)
Elkészítés:A gyúrt
tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 4 felé osztjuk (Közepes keménységű tésztát
kell, hogy kapjunk.). Külön-külön 25×39 cm-es tepsi nagyságúra nyújtjuk.
Megkenjük a lekvárral és megszórjuk cukros dióval,feltekerjük,mint a bejglit. A
piskóta hozzávalóiból a tojásokat a cukorral jól kikeverjük,majd hozzákeverjük
a többi hozzávalót és a rudakra öntjük. Előmelegített sütőben 180 fokon
megsütjük.
A
bevonat:Gőz felett a Rama margarint a cukorral és a tejjel( robot
géppel) jó sűrűre kikeverjük. Amikor jól sűrűsödik hozzákeverjük a vaníliás
pudingport és még tovább keverjük,míg teljesen sűrű nem lesz. A kihűlt tésztára
kenjük. A tetejét még lehet csokival díszíteni.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu