Csokis tészta:5 dkg étcsokoládé,15 dkg margarin,3
evőkanál kakaópor,3 tojás,15 dkg
porcukor,1 csomag sütőpor,25 dkg liszt
Mandulás tészta:10 dkg margarin,3 tojás,15 dkg porcukor,fél csomag sütőpor,25 dkg liszt,1 evőkanál mandula aroma
Krém:3 dl cukrászhab,15 dkg porcukor,3 csomag habfixáló,2 csomag
vaníliás cukor,25 dkg túró
A csokis laphoz
a csokoládét a margarinnal együtt egy
lábasban kevergetve felolvasztjuk, azután a kakaóport is hozzáadjuk. Egy tálban
a tojást a cukorral jó habosra kikeverjük elektromos habverővel, majd a csokis
margarint és a sütőporral összeforgatott lisztet is hozzáadjuk. Ezt a masszát
egy közepes méretű tepsiben sütjük.
A mandulás laphoz
a margarint egy lábasban kevergetve felolvasztjuk. Egy tálban a tojást a
cukorral és a mandula aromával jó habosra kikeverjük elektromos habverővel,
majd az olvasztott margarint és a sütőporral összeforgatott lisztet is
hozzáadjuk. Ezt a masszát egy közepes méretű tepsiben sütjük.
A krémhez a
tejszínt a porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük elektromos
habverővel. 5-6 evőkanálnyi felvert tejszínt félreteszünk. A túrót egy tálban a
vaníliás cukorral kikeverjük, hozzáadunk 3 evőkanál kemény habbá vert tejszínt,
és ezt elektromos habverővel jól kikeverjük. Végül a többi tejszínt is óvatosan
beleforgatjuk. A megsült csokis lapot a tepsibe visszahelyezzük, majd rákenjük
a krémet. Ráhelyezzük a mandulás lapot, majd a félretett tejszínt elsimítjuk
rajta. Ízlés szerint lehet díszíteni, én karamellizált cukorral csorgattam meg
a tetejét. Hűtőbe tesszük, majd szeleteljük.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu