Piskóta:6
tojás,6 evőkanál víz,12 evőkanál kristálycukor,12 evőkanál liszt,1 csomag
sütőpor
Almás szósz:70
dkg hámozott, megtisztított alma,1 csomag vaníliás pudingpor,15 dkg
kristálycukor
fél citromnak a leve,fahéj
Krém:25
dkg mascarpone,3 tojás,1 csomag vaníliás cukor,15 dkg kristálycukor,3 dl
habtejszín,1 csomag habfixáló,1 evőkanál porcukor
Először az almát nagyon apró kockákra vágjuk és annyi vízben
tesszük fel főlni, hogy éppen ellepje. Hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat és a
citrom levét. Amikor már megpuhult az alma, a vaníliás pudingot pici vízben
feloldjuk és az almára öntjük. Pár perc alatt sűrűre főzzük. Félretesszük
hűlni.A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk
gépi habverővel, és félretesszük. A tojássárgájához adjuk a kristálycukrot és
habosra kavarjuk, utána hozzáadjuk a vizet és még tovább verjük pár percig. A
lisztet elkeverjük a sütőporral és a sárgájához adjuk. Óvatosan beleforgatjuk a
felvert fehérjét. Normál méretű tepsiben megsütjük a piskótát. Ha megsült,
hűlni hagyjuk, majd két részre vágjuk.A krémhez a tojásokat, a cukorral gőz
fölött habosra verjük és hűlni hagyjuk. A tejszínt a habfixálóval és a
porcukorral kemény habbá verjük. A mascarponét a vaníliás cukorral elkeverjük
és a felvert tejszínhez adjuk. A kihűlt tojáshabhoz keverjük az egészet.Egy
piskótalapot tálcára teszünk, megkenjük az almás szósszal és erre kenjük a
mascarponés-tejszínes krémet. Ráhelyezzük a másik lapot, majd a tetejére kenjük
a maradék krémet.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu