Tészta:35 dkg
kevert liszt / fele darás, fele sima,10 dkg porcukor,10 dkg vaj,1 db tojás,1/2
kávéskanál szódabikarbóna,tejföl
Krém:15 dkg
kristálycukor,1/2 liter tej,3 evőkanál darás liszt,15 dkg
vaj,2 evőkanál porcukor,1 evőkanál tej
Máz:16 dkg
margarine,16 dkg porcukor,2 tetézett kávéskanál kakaó,2
kávéskanál étkezési,kevés étkezési keményítő,2 evőkanál
tej.Minden összetevő hozzáadása a bevásárló listához
Elkészítés:A
megpuhított vajat elmorzsoljuk a szódabikarbónával elkevert liszttel, azután a
tojással, cukorral és annyi tejföllel, hogy a tésztával könnyen
dolgozhassunk.Összegyúrjuk. / ez kb. 2 evőkanál tejföl/Kettéosztjuk, cipókat
formálunk és egy kicsit pihentetjük.Nagyobb sütőtepsin /lehetőleg olyanon,
amelyiknek az egyik vége szabad/ két lapot sütünk.Mikor kihűltek, az alábbi
töltelékkel megtöltjük és a tetejét bevonjuk a csokoládémázzal.
Töltelék:A 15 dkg
kristálycukrot egy nagyobb edényben barnára pirítjuk, felöntjük 1/4 liter forró
tejjel, addig forraljuk, míg felolvad. Folyamatosan kevergetve beleöntjük az
1/4 liter tejben elkevert lisztet, és sűrűre főzzük. Kihűtjük.A 15 dkg vajat a
2 evőkanál porcukorral és 1 evőkanál tejjel habosra kikeverjük, majd
kanalanként - minden kanál masszát jól elkeverve -, hozzáadjuk a kihűlt
pépet.Rákenjük a már teljesen kihűlt egyik tésztára és betakarjuk a másik
lappal.
Máz:A margarint kis
lángon felolvasztjuk, belekeverjük a porcukrot, majd a kakaót, végül -
folytonosan kevergetve - az étkezési keményítőt és a tejet. Addig kevergetjük,
míg összeáll és egy kicsit besűrűsödik, majd levesszük a tűzről és azonnal a
tésztára öntjük és elsimítjuk. Egyéb javaslatokA krémnél a barnára
pirított cukorra, lassan és óvatosan öntjük a tejet, mert hamar kifut.Másnap
szeleteljük.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu