marți, 25 septembrie 2012

Radír süti


Hozzávalók:
6 db tojás
4 csomag zselatin
8 evőkanál porcukor
2 db mandulaaroma (zöld)
2 db vérnarancsaroma
1 púpozott evőkanál kakaópor
1 nagy pohár tejföl
1 tasak gyümölcskocsonya
Elkészítés:
 1. réteg:2 evőkanál porcukrot kikeverünk 2 tojás sárgájával, majd hozzáadjuk a mandulaaromákat. Nagyobb kávéscsészényi vízben feloldunk 1 tasak zselatint, majd forrásig melegítjük. Kihűtjük, és az aromás, cukros tojássárgájához keverjük. Végül simává vegyítjük a 2 tojás felvert fehérjével is. Nagyobb méretű tepsibe öntjük, amit előtte jól lehűtöttünk, és hűtőbe tesszük.
2. réteg:Azonos az elsővel, de a mandulaaroma helyett vérnaranccsal készül.
3. réteg:Azonos az első kettővel, de az aromák helyett kakaóval ízesítünk.
4. réteg:A tejfölben elkeverünk 2 evőkanál porcukrot, majd ehhez is hozzátesszük a kávéscsészényi vízzel felforrósított zselatint.
5. réteg:A gyümölcskocsonyát leírása szerint készítjük el.
A rétegeket csak akkor öntsük egymásra, amikor az előző megszilárdult, különben összefolyik és csúnya lesz.
Megjegyzés:Én egy picit változtattam, a képen látható Radírban császárkörte, bon-bon meggy és csokoládéaroma van, azokból is csak egy-egy, mert számomra túl intenzív az íze a rétegenként két aromával.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu