Hozzávalók: 2 darab ostyalap, 6 db tojás, 20 dkg cukor +10 evőkanál,
20 dkg kókuszreszelék, 3 csomag vaníliás pudingpor, 1 liter tej, 20 dkg
margarin/vaj, 8 dkg csokoládé, 1 evőkanál olaj, kókuszreszelék a tetejére.
Elkészítése: A tojások fehérjét felverjük habnak, majd lassan
hozzákeverjük a 20 dkg cukrot. Amikor kemény a hab óvatosan belekeverjük a
kókuszreszeléket. Egy tepsi hátára fektetünk egy ostyalapot, a masszát rákenjük
és 160 C fokon 25-30 perc alatt készre sütjük. A krémhez a tojások sárgáját
kikeverjük a pudingporral és a maradék cukorral, majd tejjel együtt sűrű krémet
főzünk belőle. Amikor kihűlt hozzákeverjük a vajat/margarint. A kókuszos lapra
rákenjük a vaníliás krémet, erre óvatosan rárakjuk a másik ostyalapot. A
csokoládét az olajjal együtt gőz fölött megolvasztjuk, és szépen elsimítjuk a
sütemény tetején. Néhány órára hűtőbe rakjuk összeállni a süteményt. A tetejét
kókuszreszelékkel díszítjük.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu