marți, 25 septembrie 2012

Puncsos szelet


Összetevők
A piskótához:
12 db tojás
12 evőkanál liszt
12 evőkanál cukor
1 cs. sütőpor
A krémhez:
2 cs. puncsos pudingpor / 80g /
8 dl tej
20 dkg porcukor
5 dkg mazsola
1 ü. rumaroma
25 dkg margarin
A díszítéshez:
tejszínhab
reszelt étcsokoládé
Előkészítés:
A mazsolát beáztatjuk a rumaromába.
Megsütjük a piskótát, hagyjuk kihűlni.
A tejjel, 10 dkg cukorral megfőzzük a pudingot.
A margarint habosra keverjük a maradék cukorral.
Elkészítés:
A langyosra hűlt pudingot és a mazsolát az aromával együtt lassan a margarinhoz keverjük.
A piskótát három lapba vágjuk, megkenjük a krémmel. A tetejére is kenünk vékonyan a krémből.
Tejszínhabbal és a reszelt csokoládéval díszítjük. Szeletelés előtt tegyük a hűtőbe egy órára.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu