Tészta: 6 tojás sárgáját 10 dkg porcukorral kikeverni, majd hozzáadunk 1 dl olajat, 10 dkg lisztet, 2 evő kanál kakaóport, kb. fél csomag sütőport, és a 6 tojás felvert habját.Majd sütőpapírral kibélelt tepsibe önteni. (Ha nincs sütőpapír, tepsit kikenni rámával, és liszttel megszórni).Én sütőpapírosan, 200 fokon 18 percig sütöttem, 30 x 22 cm-es tepsiben.
Krém: 2 tojás
sárgáját + 4 púpos evőkanál lisztet fél liter tejjel állandó keverés mellett jó
sűrűre megfőzni. Félretesszük. Közben 25 dkg margarint 15 dkg porcukorral és 2
vaníliás cukorral (lehet kevés vanília aromával helyettesíteni) jó habosra
keverünk, és ha már kihűt a főzött krém, összekeverjük alaposan. Még 3 jó púpos
evőkanál reszelt diót ( nem daráltat!) is belekeverünk.
Máz:7
dl Colát 2 csomag tejszín ízű pudingporral sűrűre főzünk. (Ahogy sűrűsödik,
hűl, úgy sötétedik a színe.)Dermedés előtt nagyon langyosra lehűtve kell a
krémre kenni.A kihűlt tésztára rákenjük a világos krémet, majd arra a kólás
mázat. Ezután hűtőbe tesszük. Aznap is lehet pár óra múlva, de másnap sokkal
jobban szeletelheto.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu