marți, 25 septembrie 2012

Csokis suti



A tésztához:10 db tojás,8 evőkanál liszt,8 evőkanál cukor,1 cs. Sütőpor,6 dkg fehér csoki,6 dkg étcsoki
A krémhez:5 dkg csokipuding,25 dkg margarine,8 evőkanál porcukor,4 dl tej
A tetejére:20 dkg étcsokoládé,2 evőkanál olaj,1/2 dl tej
Előkészítés:Bekeverjük a piskótatésztát, majd kétfelé osztjuk.Az egyik felébe étcsokit, a másik felébe fehér csokit reszelünk.Sütőpapírral kibélelt tepsibe felváltva fehér és barna csíkokat öntünk a tésztából két sorban.A második sort ellentétesen kezdjük.Ahová fehér csík került, a tetejére barnát öntsünk. Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
Elkészítés:A margarint habosra keverjük négy evőkanál porcukorral.A pudingot megfőzzük a tejjel és négy evőkanál porcukorral.Hagyjuk hűlni.Ha a puding már csak langyos, apránként a margarinos krémhez keverjük.A piskótát lapjával félbe vágjuk, megkenjük a krémmel.Az étcsokoládét gőz fölött felolvasztjuk, belekeverjük a tejet és az olajat.Bevonjuk vele a piskóta tetejét.Hűtőbe tesszük egy órára.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu