A tésztához:10
db tojás,8 evőkanál liszt,8 evőkanál cukor,1 cs. Sütőpor,6
dkg fehér csoki,6 dkg étcsoki
A krémhez:5
dkg csokipuding,25 dkg margarine,8 evőkanál porcukor,4 dl
tej
A tetejére:20
dkg étcsokoládé,2 evőkanál olaj,1/2 dl tej
Előkészítés:Bekeverjük
a piskótatésztát, majd kétfelé osztjuk.Az egyik felébe étcsokit, a másik felébe
fehér csokit reszelünk.Sütőpapírral kibélelt tepsibe felváltva fehér és barna
csíkokat öntünk a tésztából két sorban.A második sort ellentétesen
kezdjük.Ahová fehér csík került, a tetejére barnát öntsünk. Előmelegített
sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
Elkészítés:A
margarint habosra keverjük négy evőkanál porcukorral.A pudingot megfőzzük a
tejjel és négy evőkanál porcukorral.Hagyjuk hűlni.Ha a puding már csak langyos,
apránként a margarinos krémhez keverjük.A piskótát lapjával félbe vágjuk,
megkenjük a krémmel.Az étcsokoládét gőz fölött felolvasztjuk, belekeverjük a tejet
és az olajat.Bevonjuk vele a piskóta tetejét.Hűtőbe tesszük egy órára.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu