Hozzavalok a piskotahoz: 6 db tojas, 12 dkg kristalycukor, 2,5
dkg kakaopor, 9 dkg liszt, keshegynyi sutőpor
A kremhez: 25 dkg puha Rama sutőmargarin, 25 dkg
porcukor, 1 csomag vanilias pudingpor, 10 dkg kristalycukor, 5 dl tej, 4 dkg kakaopor,
15 dkg alkoholban eltett meggy
A
disziteshez: 10 dkg etbevono massza, 2 evőkanal
etolaj, 5 dkg feher csokolade Elkészítés: 1. Piskótát
készítünk. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a kristálycukor egyharmadával habosra keverjük. A fehérjét a maradék cukorral krémes habbá verjük. A sárgájára
rákanalazzuk a fehérjehab egyharmadát, összekeverjük. A többi habot is hozzáadjuk, lazán keverünk rajta, de nem teljesen simára. Két részletben rászórjuk az átszitált liszt, kakaó és sütőpor
keverékét, és óvatosan a habba keverjük. 2. A tésztát egy papírral kibélelt 32x35cm-es sütőtepsibe öntjük, elsimítjuk. Előmelegített sütőben 220°C-on 10-12 percig sütjük. A sütő ajtaját sütés közben ne nyissuk ki, mert a
tészta összeesik. 3. A krémhez: megfőzzük a pudingot a zacskón levő utasítás szerint a tejjel és a
kristálycukorral, majd kihűtjük. Habosra keverjük a margarint a porcukorral, majd a kihűlt pudingot és a kakaóport is beledolgozzuk. A lapot 3
egyenlő részre vágjuk. Megkenjük az egyik lapot a krém egynegyedével, majd megszórjuk a meggy
felével.Rákenjük a krém második negyedét, majd rátesszük a középső lapot. A következő réteget ugyanúgy töltjük be, mint az előzőt. Erre a
töltési módra azért van szükség, hogy a meggyszemek a krémrétegen belül középre kerüljenek. Miután betöltöttük a süteményt, 5-6 órára hűtőbe tesszük.4. Miután a süti lehűlt, kivesszük a
hűtőből, és megfordítjuk, hogy egy szép egyenletes, sima felületet kapjunk. Mikrohullámú sütőben vagy gőz felett megolvasztjuk a bevonó masszát az olajjal, és a süti tetejére kenjük. Miután
megdermedt a sötét bevonat, forró vízbe mártott késsel szeleteljük. A szeletek tetejét egy-egy
olvasztott fehércsokoládéból rajzolt violinkulccsal díszítjük, ami készülhet szűk lyukú tortadíszítővel, vagy
kis lyukúra vágott zacskóval is
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu