Összetevők:3
db narancs
A piskótához:8
db tojás,8 evőkanál liszt,8 evőkanál cukor,1 evőkanál
kakaópor,2 dkg sütőpor
A krémhez:25
dkg margarine,20 dkg porcukor,4 dkg vaníliás pudingpor,4
dl tej
A tetejére:reszelt
csoki vagy tortadara
A tepsi kikenéséhez:margarine,2
evőkanál zsemlemorzsa
Előkészítés:A
tepsit kikenjük margarinnal, megszórjuk morzsával.Két narancsot meghámozunk, karikákra
vágjuk.
Elkészítés:A
kikent morzsázott tepsibe sorba rakjuk a narancskarikákat.Az összetevőkből a
kakaó nélkül piskótatésztát keverünk.A felét a narancsokra öntjük.A másik
felébe belekeverjük a kakaóport és a sárga tésztára öntjük.Előmelegített sütőben
közepes lángon kb. 20-25 percig sütjük.Közben elkészítjük a krémet.A fele
cukorral habosra keverjük a margarint.A pudingot megfőzzük a maradék cukorból,
tejből és pudingporból.Langyosra hűtjük.Kanalanként belekeverjük a margarinba.
A kihűlt piskótát kiborítjuk, hogy a
narancsos rész felülre kerüljön.Megkenjük a krémmel és megszórjuk a reszelt
csokival vagy tortadarával.Hűtőbe tesszük egy órára. Narancs szeletekkel
díszíthetjük.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu