Hozzávalók:
1 üveg (370 ml) meggybefőtt,
12-13 dkg vaj vagy
margarin,
12-13 dkg kirstálycukor,
3 zacskó vaníliás cukor,
3 tojás,
17-18 dkg liszt,
fél zacskó sütőpor,
3 evőkanál tej,
10 dkg darált mogyoró,
3-4 dkg felaprított étcsoki,
4 dl tejszín,
2 zacskó habfixáló,
8 dkg ét tortabevonó,
8 dkg tej tortabevonó,
3 dkg puha kókuszzsír,
a forma kikenéséhez: margarin és zsemlemorzsa,
a díszítéshez: tejszínhab, mogyoró, piros lekvár
Elkészítés:
A vajat a kristálycukorral és 1 zacskó vaníliás cukorral
kikeverjük.
Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, és beleforgatjuk a sütőporral
elvegyített lisztet.
A tészta felét margarinnal kikent, zsemlemorzsával
meghintett 24 x 24 cm-es vagy
26 cm-es kerek tortaformába simítjuk.
A maradékot
a tejjel, 5 dkg mogyoróval és a felaprított csokoládéval elvegyítjük,
a világos
tésztára kenjük, és villával márványosra keverjük.
Elosztjuk rajta a
lecsöpögtetett meggyet, és előmelegített sütőben,
175 fokon kb. 45 percig sütjük.
A formában hűlni hagyjuk.
A kerek tortalapot négyszet alakúra vágjuk.
A maradék
darált mogyorót szárazon megpirítjuk, majd kihűtjük.
A tejszínt kemény habbá
verjük, közben beleszórjuk a 2 zacskó habfixálót.
A mogyorót a habba forgatjuk.
A mogyorós tejszínhabot a tésztalapra simítjuk,
és kb. 2 órára hűtőszekrénybe
állítjuk.
A nagyobb darabokra tördelt kétféle bevonót a kókuszzsírral
együtt
forró vízfürdőben megolvasztjuk, majd rövid ideig hűlni hagyjuk.
A mázzal a
sütemény tetejét bevonjuk, tortafésűvel vagy villával hullámokat rajzolunk
bele, és hűtőszekrénybe tesszük.
A karima eltávolítáa után a tésztát meleg
késsel 12 kockára vágjuk,
végül tejszínhabbal, egész mogyorószemekkel és piros
lekvárpöttyökkel díszítjük.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu