marți, 25 septembrie 2012

Meggyes Duna kocka


Hozzávalók:
1 üveg (370 ml) meggybefőtt,
 12-13 dkg vaj vagy margarin,
 12-13 dkg kirstálycukor,
 3 zacskó vaníliás cukor,
 3 tojás,
 17-18 dkg liszt,
 fél zacskó sütőpor,
 3 evőkanál tej,
10 dkg darált mogyoró,
3-4 dkg felaprított étcsoki,
 4 dl tejszín,
 2 zacskó habfixáló,
 8 dkg ét tortabevonó,
 8 dkg tej tortabevonó,
3 dkg puha kókuszzsír,
a forma kikenéséhez: margarin és zsemlemorzsa,
a díszítéshez: tejszínhab, mogyoró, piros lekvár
Elkészítés:
A vajat a kristálycukorral és 1 zacskó vaníliás cukorral kikeverjük.
Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, és beleforgatjuk a sütőporral elvegyített lisztet.
A tészta felét margarinnal kikent, zsemlemorzsával meghintett 24 x 24 cm-es vagy
26 cm-es kerek tortaformába simítjuk.
A maradékot a tejjel, 5 dkg mogyoróval és a felaprított csokoládéval elvegyítjük,
a világos tésztára kenjük, és villával márványosra keverjük.
Elosztjuk rajta a lecsöpögtetett meggyet, és előmelegített sütőben,
175 fokon kb. 45 percig sütjük. A formában hűlni hagyjuk.
A kerek tortalapot négyszet alakúra vágjuk.
A maradék darált mogyorót szárazon megpirítjuk, majd kihűtjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, közben beleszórjuk a 2 zacskó habfixálót.
A mogyorót a habba forgatjuk. A mogyorós tejszínhabot a tésztalapra simítjuk,
és kb. 2 órára hűtőszekrénybe állítjuk.
A nagyobb darabokra tördelt kétféle bevonót a kókuszzsírral
együtt forró vízfürdőben megolvasztjuk, majd rövid ideig hűlni hagyjuk.
A mázzal a sütemény tetejét bevonjuk, tortafésűvel vagy villával hullámokat rajzolunk bele, és hűtőszekrénybe tesszük.
A karima eltávolítáa után a tésztát meleg késsel 12 kockára vágjuk,
végül tejszínhabbal, egész mogyorószemekkel és piros lekvárpöttyökkel díszítjük.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu