Hozzávalók: 1 csomag 6 lapos ostya.
Krémhez: 30 dkg kristálycukor, 3 dkg kakaópor, 2 dkg
rétesliszt, 2 dl tej, 25 dkg margarin, 16 dkg darált dió, 1 evőkanál szeletelt
mandulabél.
Elkészítés: Egy lábosban a kristálycukrot, kakaóport és
a lisztet összekeverjük, majd beleöntjük a tejet, és állandó keverés mellett 10
percig főzzük. Ezután beletesszük a
margarint, a darált diót, és a szeletelt mandulát. Még így együtt 6
percig főzzük kevergetés mellett. Majd a tűzről levéve megkenjük gyorsan a
lapokat, mert hamar sűrűsödik. A tetejére is jut a krémből. Elsimítjuk, és
megszórjuk még egy kevés szeletelt mandulabéllel. Egy-két órát pihenni hagyjuk,
hogy az ostyalapok megpuhuljanak. Aztán már szeletelhető.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu