Tésztához:8
tojásfehérje,8 evőkanál kristálycukor,8 evőkanál rétesliszt,1
teáskanál sütőpor
Krémhez:8 tojássárgája,4
evőkanál kristálycukor,5 evőkanál liszt,3 teáskanál vanília aroma,4
dl tej,18 dkg margarine,10 dkg porcukor
Felső réteg:3
dl habtejszín,10 dkg kókuszreszelék
ElkészítésA
piskótához a 8 tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd a réteslisztet
és a sütőport a kemény habhoz adjuk és megsütjük.
A krémhez a tojássárgákat, 4 evőkanál
kristálycukorral, 5 evőkanál liszttel, 4 dl tejjel elkeverjük és sűrűre
főzzük.Hűlés közben néha megkeverjük, hogy ne legyen csomós.A margarint a
porcukorral alaposan kikeverjük és a hűlő krémhez adjuk, de ne legyen teljesen
kihűlt a krém, hogy a margarin szépen elolvadjon benne.
Ha kihűlt a tészta és a krém, akkor a
krémet eloszlatjuk a tésztán.A tetejére a tejszínből kemény habot verünk, majd
beleforgatjuk a kókuszreszeléket és a sütemény tetején szétoszlatjuk.A tetejét
megszórjuk kókuszreszelékkel.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu