Tésztához (2 laphoz):
6
tojás ,6 ek cukor ,6 ek melegvíz,,6 ek liszt, 2 ek
keserű kakaópor ,1 cs sütőpor
Tejszínes krémhez: 5 dl tejszín (Hulala),1
cs étkezési zselatin,1 ek folyékony méz ,1/2 kk
vaníliaaroma
Csokoládés krémhez:
15 dkg csokoládé ,10 dkg margarine,1 ek víz,
2 ek olaj
Bevonathoz: 20 dkg étcsokoládé, 10 dkg
margarine, 3 ek olaj,1 ek víz,1 ek
porcukor
Elkészítés
A tésztához a tojások sárgáit fehéredésig
keverjük a cukorral, apránként adjuk hozzá a vizet, és keverjük bele a
sütőporos, szitált lisztet.A végén a kakaóport szitáljuk bele, és lassan
elegyítjük a masszával, majd a tojások keményre vert habját is óvatosan
keverjük hozzá. A tepsit olajozzuk ki, béleljük ki
sütőpapírral.Felezzük el, majd előmelegített sütőben 200 °C-on a 2 lapot süssük
ki.A zselatint áztassuk be 6 evőkanál vízbe, 5-10 percig hagyjuk állni, míg
megduzzad, majd lassú tűzön, kevergetve langyosra oldjuk fel, hogy áttetsző
zselét kapjunk.Közben verjük fel a tejszínt kemény habbá, és keverjük össze a
zselatinnal.Lassan csorgassuk bele a mézet.Az alsó lapot visszatesszük a
tepsibe, a krém felét egyenletesen simítsuk rá, és tegyük hűtőbe.Gőz fölött
olvasszuk fel a csokoládét a vízzel, és amikor már felolvadt, adjuk hozzá a
margarint és az olajat, és jó alaposan keverjük el, míg egyneművé válik.Ha
kissé lehűlt, terítsük a tejszínes rétegre.Ismét tegyük hűtőbe dermedni.Amikor
a csokis réteg megdermed, tegyük rá tejszín másik felét, és azt is kenjük
rá.Erre kerül a másik lap, amit szintén csokoládéval vonunk be.A süteményt
tegyük vissza a hűtőbe.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu