marți, 25 septembrie 2012

Kinder pinguin


Tésztához (2 laphoz):    
 6 tojás ,6 ek cukor ,6 ek melegvíz,,6 ek liszt, 2 ek keserű kakaópor ,1 cs sütőpor
Tejszínes krémhez:  5 dl tejszín (Hulala),1 cs étkezési zselatin,1 ek folyékony méz ,1/2 kk vaníliaaroma
Csokoládés krémhez: 15 dkg csokoládé ,10 dkg margarine,1 ek víz, 2 ek olaj
Bevonathoz:  20 dkg étcsokoládé, 10 dkg margarine, 3 ek olaj,1 ek víz,1 ek porcukor
Elkészítés  A tésztához a tojások sárgáit fehéredésig keverjük a cukorral, apránként adjuk hozzá a vizet, és keverjük bele a sütőporos, szitált lisztet.A végén a kakaóport szitáljuk bele, és lassan elegyítjük a masszával, majd a tojások keményre vert habját is óvatosan keverjük hozzá. A tepsit olajozzuk ki, béleljük ki sütőpapírral.Felezzük el, majd előmelegített sütőben 200 °C-on a 2 lapot süssük ki.A zselatint áztassuk be 6 evőkanál vízbe, 5-10 percig hagyjuk állni, míg megduzzad, majd lassú tűzön, kevergetve langyosra oldjuk fel, hogy áttetsző zselét kapjunk.Közben verjük fel a tejszínt kemény habbá, és keverjük össze a zselatinnal.Lassan csorgassuk bele a mézet.Az alsó lapot visszatesszük a tepsibe, a krém felét egyenletesen simítsuk rá, és tegyük hűtőbe.Gőz fölött olvasszuk fel a csokoládét a vízzel, és amikor már felolvadt, adjuk hozzá a margarint és az olajat, és jó alaposan keverjük el, míg egyneművé válik.Ha kissé lehűlt, terítsük a tejszínes rétegre.Ismét tegyük hűtőbe dermedni.Amikor a csokis réteg megdermed, tegyük rá tejszín másik felét, és azt is kenjük rá.Erre kerül a másik lap, amit szintén csokoládéval vonunk be.A süteményt tegyük vissza a hűtőbe.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu