7 db tojás, 2 ek. kakaó ,5
ek. Liszt,7 ek. Cukor,1 dl olaj,1 cs sütőpor, ½ kg
túró ,20 dkg porcukor,1 cs. Vaníliáscukor,1
db kocka margarin (250 g),7 dl Fanta, 2 cs.
vaníliás pudingpor
Elkészítés
A tojások fehérjét csipet sóval kemény
habbá verjük.Egy másik tálban a sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a
lisztet, sütőport, olajat, kakaót és végül könnyedén belekeverjük a felvert
habot.Kizsírozott és lisztezett tepsiben, előmelegített sütőben tűpróbáig
sütjük. Majd hagyjuk teljesen kihűlni.A margarint habosra keverjük a
porcukorral, vaníliáscukorral, majd hozzáadjuk az összetört túrót.Ezt a túrós
krémet a megsült és kihűlt tészta tetejére kenjük.2 csomag vaníliás pudingport
megfőzünk 7 dl Fantában, hagyjuk kihűlni, néha megkeverjük.Mikor kihűlt, a
túrókrém tetejére kenjük és néhány órára betesszük a hűtőbe. Amikor
kellőképpen lehűlt, felvágjuk.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu