Ingrediente
ptr.blat:8 albusuri,200 g zahar pudra,100 g mac,50 g nuca de cocos
rasa,
4 Lg (linguri ) faina,1 lg (lingurita) praf de copt,coaja rasa de la o
portocala,
2 pliculete de zahar vanilat
ptr.crema :500 ml lapte,2 plicuri de budinca vanilie,100 g zahar,250
ml frisca,
2 plicuri zahar vanilat sau esenta de vanilie,1 Lg coaja de portocale
confiate,
1 borcan dulceata de portocale (se poate si fara )
ptr glazura:250 ml suc de portocale,250 ml apa,4 Lg cu varf de zahar,
2
plicuri gelatina tortgelle rosie de la dr oetker sau altcineva
Mod de preparare
ouale se bat spuma cu o lingurita de lamaie si un vf de
cutit de sare,
apoi se adauga zaharul treptat,pana se obtine o crema groasa si
ferma.
-Se adauga macul,cocosul si coaja rasa de portocala,amestecand de data
asta cu o spatula,
usor.Apoi faina cernuta in prealabil si amestecata cu praful
de copt,se adauga in ploaie,
pe rand.-Compozitia se pune intr-o tava 25x35 cm
,tapetata cu hartie de copt.
Daca nu aveti cadru dreptunghiular pentru
prajituri,ceea ce eu n-am,
lasati hartia mai lunga,asa cum am lasat-o eu.Veti
vedea mai departe de ce.
-Puneti tava in cuptorul preincalzit la 180 * (foc
mediu)
pana ce aluatul se aureste la suprafata.-preparati budinca cu preparare
la rece :
mixati toate ingredientele impreuna pana obtineti o crema groasa,
dupa
care adaugati coaja de portocala confiata si apoi frisca batuta spuma cu
zaharul.
-Incepeti sa montati prajitura :blatul se unge cu dulceata de portocale
apoi
cu crema care se intinde cat mai uniform,sa se lipeasca de hartie.
Peste
crema se pune jeleul preparat cu ingredientele mentionate
si dupa indicatiile
de pe plic,avand grija sa ramana jeleul in limitele hartiei
(de asta spuneam
mai sus ca bun ar fi fost un cadru dreptunghiular) si puneti totul la
rece.
Decorati dupa pofta inimii..
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu