Tészta:12 dkg
vaj,4 tojássárgája,4 evőkanál cukor,2 evőkanál tej,25 dkg liszt 1 csomag
sütőpor
Hab: 6
tojásfehérje,1 kiskanál ecet,20 dkg citromos porcukor,barackíz
Elkészítés:A
vajat a tojássárgájával, és a cukorral habosra keverünk, majd a tejet és a
liszttel elkevert sütőport hozzáadva, könnyű tésztává keverjük.A tésztát
középesen nagy tepsibe egyenletes vastagon kiöntjük, félig megsütjük, majd
barackízzel megkenjük. Elkészítjük a habot: a tojásfehérjéből, ecettel és
citromos porcukorral elkeverve kemény habbá verjük. Az elkészült kemény habbal
vastagon bevonjuk a süteményt.Közepes tűznél sütjük. Sütés alatt a sütő ajtaját
ne sokat nyissuk ki. Egyéb javaslatok:A habhoz szükséges citromos cukrot
úgy készítjük, hogy 1 citrom reszelt héját a cukor egy részével mozsárba
dörzsöljük el, és a többi cukorhoz adjuk.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu