Tésztához:
15 dkg porcukor,5 dkg vaj,2
ek kakaópor,2 tojás,2 ek méz ,35 dkg
sima liszt,1 kk szódabikarbóna
Krémhez:
2 cs vaníliás pudingpor,3 dl
tejföl,3 ek liszt, 4 dl tej, 20 dkg
porcukor, 20 dkg puha vaj,1 tábla tej tortabevonó
csoki
Elkészítés
A porcukrot, vajat, kakaót, tojásokat és a
mézet gőz felett összedolgozzuk.Ha összeolvadt, levesszük a gőzről, és
hozzákeverjük a lisztet, amibe belekeverjük a szódabikarbónát.Vigyázva
összedolgozzuk, mert kicsit meleg. 2 cipót készítünk és egy tepsi
hátán két egyforma lapot sütünk belőle.Amíg a lapok hűlnek, elkészítjük a
krémet: A tejfölben elkeverjük a lisztet és a
pudingport.Hozzákeverjük a tejet és sűrűre főzzük. (Állandóan kevergessük, mert
könnyen összecsomósodik.)Hideg helyre tesszük, hogy kihűljön. A
vajat habosra keverjük a porcukorral és ha a massza kihűlt, összekeverjük.
A két lap közé kenjük a krémet (az összeset).Tetejére öntjük a
megolvasztott tortabevonó csokit.Kicsit állni hagyjuk. Legjobb, ha egy éjjel
pihen, és felszeleteljük.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu