Hozzávalók: 30 dkg liszt, 1
egész tojás, 5 dkg zsír (vagy 6 dkg margarin), 1 csomag vaníliás cukor, 3
evő;kanál kristálycukor, 0,5 dkg szalakálé.
Mindezt tejjel összegyúrni olyan keménnyé,
mint a bejgli tésztát. Majd 3 részre osztjuk, kinyújtjuk késhegynyi
vastagságúra. Világosra sütjük sütő;lemezen (vagy a tepsi alján). Az utolsó
lapot meghintjük porcukorral.
Krémje:evőkanál
liszt, 4 evőkanál cukor. Simára keverni és sűrű péppé főzzük. 12 dkg
porcukrot és 12 dkg vajat habosra keverünk, és a kihült péphez hozzákeverjük. 1
db citrom héjával és levével ízesítjük.
Ehhez még + 0,5 liter tejjel 1 csomag vaníliás pudingot hozzáfőzünk. (Ha
megkentem a lapokat, én teszek a tetejére 1 tepsit + 1-2 kg súlyt , és másnap
szelhető!)
Tetejét csoki mázzal is lekenhetjük. Úgy
még ünnepélyesebb is:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu