Pt blat ai nevoie de:
5 oua,300 g zahar,100 g nuca macinata,200 g faina,10 linguri apa
rece,
1 plikulet praf de copt
Pt crema ai nevoie de:
500 ml lapte,5 linguri faina,250 g unt (marg),250 g zahar,2
pliculete zahar vanilat,
2 lingurite coaja de portocala,24 bucati de piskoturi
de sampanie
Pt insiropare ai nevoie de:
250 ml rom sau 3 fiole de esenta de rom diluate cu apa.
Pt ornat ai nevoie de :
1 plic praf de frisca,200 ml lapte ,100 g ciocolata de menaj.
Cum procedezi pt blat.:
Galbenusurile le freci spuma cu zaharul apoi adaugi pe rand 5
linguri de apa rece.
Albusurile le bati pana numai cade de pe tel,
adaugand pe
rand celelalte 5 linguri de apa rece,apoi adaugi galbenusurile.
Amesteci cu
lingura de lemn de jos is sus cu grija,apoi pui faina,
praful de copt si nuca
macinata.Torni compozitia intr.o tava unsa cu margarina
si tapetata cu faina.Il
coci la foc potrivit cam 30 de min.
Dupa ce se raceste blatul il tai i doua.
Cum procedezi pt crema:
Intr.o craticioara pui faina si torni laptele putin cate putin
amestecand continuu.
Il fierbi pe baie de aburi pana devine ca o smantana mai
groasa,apoi o lasi sa se raceasca.
Intr.o alta cratita freci spuma untul cu
zaharul ,zaharul vanilat si coaja de portocala.
Aceasta compozitie o adaugi la
prima si nu invers ca sa nu se formeze cocoloase.
In continuare procedezi
astfel: prima jumatate de blat o stropesti cu rom
si o acoperi cu jumatate de
crema.Peste crema asezi piscoturile inmuiate in rom ,
apoi restul de crema si pe
urma a doua jumatate de blat stropit si
el cu rom.
Bati spuma praful de friska cu laptele,o intinzi peste prajitura ,
iar
deasupra razi cioc de menaj..
Prajitura o tai doar pe latime pt ca piscoturile
se se vada ca niste buline in crema.
Abia apoi faci alte taieturi dupa
preferinta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu