marți, 25 septembrie 2012

Prajitura Julia


Pt blat ai nevoie de:
5 oua,300 g zahar,100 g nuca macinata,200 g faina,10 linguri apa rece,
1 plikulet praf de copt
Pt crema ai nevoie de:
500 ml lapte,5 linguri faina,250 g unt (marg),250 g zahar,2 pliculete zahar vanilat,
2 lingurite coaja de portocala,24 bucati de piskoturi de sampanie
Pt insiropare ai nevoie de:
250 ml rom sau 3 fiole de esenta de rom diluate cu apa.
Pt ornat ai nevoie de :
1 plic praf de frisca,200 ml lapte ,100 g ciocolata de menaj.
Cum procedezi pt blat.:
Galbenusurile le freci spuma cu zaharul apoi adaugi pe rand 5 linguri de apa rece.
Albusurile le bati pana numai cade de pe tel,
adaugand pe rand celelalte 5 linguri de apa rece,apoi adaugi galbenusurile.
Amesteci cu lingura de lemn de jos is sus cu grija,apoi pui faina,
praful de copt si nuca macinata.Torni compozitia intr.o tava unsa cu margarina
si tapetata cu faina.Il coci la foc potrivit cam 30 de min.
Dupa ce se raceste blatul il tai i doua.
Cum procedezi pt crema:
Intr.o craticioara pui faina si torni laptele putin cate putin amestecand continuu.
Il fierbi pe baie de aburi pana devine ca o smantana mai groasa,apoi o lasi sa se raceasca.
Intr.o alta cratita freci spuma untul cu zaharul ,zaharul vanilat si coaja de portocala.
Aceasta compozitie o adaugi la prima si nu invers ca sa nu se formeze cocoloase.
In continuare procedezi astfel: prima jumatate de blat o stropesti cu rom
si o acoperi cu jumatate de crema.Peste crema asezi piscoturile inmuiate in rom ,
apoi restul de crema si pe urma a doua  jumatate de blat stropit si el cu rom.
Bati spuma praful de friska cu laptele,o intinzi peste prajitura ,
iar deasupra razi cioc de menaj..
Prajitura o tai doar pe latime pt ca piscoturile se se vada ca niste buline in crema.
Abia apoi faci alte taieturi dupa preferinta.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu