Ingrediente
Blat:
- 10 albusuri, 250g zahar pudra, 250g nuca macinata, 1-2 linguri
zeama de lamaie,
1 praf de sare, 2 plicuri zahar vanilat.
Crema:
- 10 galbenusuri, 150g zahar, 4 linguri cacao, putina esenta de
rom sau amaretti
+ 250g margarina Rama Maestro la temperatura camerei.
glazura:
-150g ciocolata + 2 linguri zahar pudra+ 100 gr margarina Rama
Maestro
se topesc + esenta de rom dupa gust.facultativ se poate orna cu o
pompita
si o cema alba sau diferite ornamente.
Mod de preparare
albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul pudra, cel vanilat,
sarea si zeama de lamaie.
Nuca se incorporeaza amestecand foarte incet.Pe o
tava de latimea cuptorului,
acoperita cu hartie de copt intindem uniform
compozitia
si dam la cuptorul incins la foc destul de mic, cam 250-300F, pana
se usuca coca.
Se taie apoi 3 si se pune la racit pe gratar.
Pregatim bain marie
si punem la fiert galbenusurile frecate cu zahar si cacao
(eu amestec zaharul
cu cacao, intai apoi adaug galbenusurile),
cand e aproape ingrosata adaugam
esenta si mai lasam pana obtinem o consistenta groasa.
Cand s-a racit complet,
o adaugam incetisor peste margarina
si amestecam pana obtinem o crema
fina.
Asamblam prajitura foaie-crema-foaie-crema-foaie.turnam deasupra glazura
de ciocolata.
Se poate manca imediat, iar dupa 2 ore e de vis.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu