marți, 25 septembrie 2012

Néger kocka


Hozzavalok a tesztahoz: 4 db tojas , 20 dkg Rama sutőmargarin, 10 dkg porcukor, 10 dkg kristalycukor, 15 dkg liszt,3.5 dkg kakaopor, keshegynyi sutőpor

A habhoz: 20 dkg porcukor, 4 db tojasfeherje

 A mazhoz: 5 dkg porcukor,3 dkg kakaopor, 3 evőkanal viz, 10 dkg Rama sutőmargarin

Elkészítés: 1. A puha margarint habosrakeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuka tojások sárgáját. A fehérjét a kristálycukorralhabbá verjük, majd a maradék átszitálttészta alapanyaggal összekeverjük.2. A tésztát egy margarinnal kikent, belisztezett 25x35 cm-es tepsibe simítjuk.Előmelegített sütőben 210°C-on 15-20percig sütjük.3. Eközben a hab hozzávalóit gőz felett felverjük,és a langyosra hűlt tésztára kenjük.Miután megdermedt, bevonjuk csokoládémázzal.4. A csokoládémázhoz egy kis lábasbanfelforraljuk a vizet és a margarint, majda többi hozzávalót is hozzáadva folyamatoskeverés közben összefőzzük. Kihűlve tálaljuk.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu