Hozzávalók: (20 szelet)
5 tojás
270 g cukor
140 g liszt
40 g kakaó
1 kiskanál sütőpor
500 g cseresznye
750 g túró
2 zacskó vaníliás
cukor
1 zacskó zselatin
fix (pl. Dr. Oetker)
400 ml tejszín
1 zacskó zselatin
220 ml meggylé
A tésztához a tojást és a 150 g cukrot kézi mixerrel 8-10
percig keverjük, amíg krémes lesz. A lisztet, kakaót és a sütőport egy tálba
elkeverjük, majd óvatosan a tojásos keverékbe forgatjuk. Sütőpapírt teszünk egy
tepsibe, beleöntjük a tésztát. Előmelegített sütőben 190 fokon (légkeverésesnél
170 fokon) kb. 15 percig sütjük. Konyharuhát meghintünk cukorral, erre
kifordítjuk a tésztát, hagyjuk kihűlni. A cseresznyét magozzuk ki, szórjuk meg
40 g cukorral és hagyjuk állni 10 percig. Addig keverjük el a túróval a
vaníliás cukrot és 80 g cukrot. Tegyük hozzá a zselatin fixet és keverjük
tovább. A tejszínhabot verjük fel keményre, majd keverjük hozzá a túrós krémre
és simítsuk rá a tésztára. Keverjük el a meggylét a zselatinnal, forraljuk fel,
majd tegyük félre hűlni. Időnként keverjük meg. Tegyük a cseresznyét a krémre
és öntsük rá a tetejére a zselatint. Tegyük hideg helyre kb. 1 órára.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu