Összetevők
Tésztához:
8 tojásfehérje
8 evőkanál kristálycukor
8 evőkanál rétesliszt
1 teáskanál sütőpor
Krémhez:
8 tojássárgája
4 evőkanál kristálycukor
5 evőkanál liszt
3 teáskanál vanília aroma
4 dl tej
18 dkg margarin
10 dkg porcukor
Felső réteg:
3 dl habtejszín
10 dkg kókuszreszelék
Elkészítés
A piskótához a 8 tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük,
majd a réteslisztet és a sütőport a kemény habhoz adjuk és megsütjük.
A krémhez a tojássárgákat, 4 evőkanál kristálycukorral, 5
evőkanál liszttel, 4 dl tejjel elkeverjük és sűrűre főzzük.
Hűlés közben néha megkeverjük, hogy ne legyen csomós.
A margarint a porcukorral alaposan kikeverjük és a hűlő krémhez
adjuk, de ne legyen teljesen kihűlt a krém, hogy a margarin szépen elolvadjon
benne.
Ha kihűlt a tészta és a krém, akkor a krémet eloszlatjuk a
tésztán.
A tetejére a tejszínből kemény habot verünk, majd beleforgatjuk
a kókuszreszeléket és a sütemény tetején szétoszlatjuk.
A tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu