Piskótához: 7
db tojás, 7 evőkanál kristálycukor, 6 evőkanál finomliszt, 2 evőkanál kakaópor,
1 csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor.Előmelegített sütőben 30 x 22 cm-es
sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokon
20 percig légkeveréssel megsütjük a piskótát.
Krémhez: 10
dkg mogyorókrém (Nutella), 5 dkg pirított ledarált mogyoró, 3 evőkanál rum, 10
dkg porcukor, 5 dl Hulala ( vagy tejszín), 2 dkg étkezési zselatin.
Csoki máz: 20 dkg
étcsokoládé, 3 evőkanál étolaj, 3 evőkanál tejszín.
Díszítéshez: pirított
mogyorószemek.
Elkészítése: A
piskótalapot keresztben kettévágjuk. A mogyorókrémet a rummal és a porcukorral
kikeverjük. A tejszínt keményre verjük. A mogyorókrémet a kemény tejszínhabbal
fellazítjuk, majd belevegyítjük a feloldott zselatint és a pirított mogyorót. A
krémet vastagon az alsó piskótalapra kenjük. Óvatosan ráfektetjük a felső
lapot, majd dermedésig, kb. 1 órára hűtőszekrénybe állítjuk. vízgőz felett
megolvasztott csokoládéval, melybe 3 evőkanál étolajat, és 3 evőkanál tejszínt
keverünk a felső lapot megkenjük. Száradás után a süteményt forró vízbe mártott
késsel felszeleteljük. Majd a pirított mogyorószemekkel díszítjük.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu