marți, 25 septembrie 2012

Prajitura "Scufita rosie"


Ingrediente:Pentru foaie:
3 oua,5 linguri de zahar,11 linguri de faina,100 ml ulei,200 ml lapte,1 lingura de miere,
1 paharel (de tuica) de visinata,2 linguri cu varf cu visine proapete sau din compot,
fara samburi,1 lingurita de praf de copt
Crema:
400 ml lapte,1 budinca de vanilie,1 lingura de faina,5 linguri de zahar,
1 lingura de miere de albine,500 de grame de branza dulce ,
250 ml smantana pentru frisca,1 lingura de zahar pudra (pentru frisca),
1 plic de intaritor de frisca,400 grame de visine proaspete
sau un compot mare de visine sau cirese suc din compot (daca folositi fructe proaspete
, 250-300 ml suc de visine sau cirese)1 plic de jeleu pentru tort.
Eu am folosit cirese proaspete, carora le-am scos samburii.
Preparare:Mixati ouale intregi cu zaharul, mierea si jumatate din visinata,
adaugati laptele, uleiul si faina amestecata cu praful de copt. Mixati usor.
Aluatul fluid obtinut se coace in cuptorul preincalzit la 175 grade,
in tava cu hartie de copt, timp de zece minute,
dupa care presarati deasupra 2 linguri de cirese (sau visine)
si coaceti in continuare inca 15 minute.Foaia coapta se lasa la racit in tava,
cand este complet rece se desprinde hartia si se asaza pe un platou,
stropind-o cu restul de visinata.
Pentru crema - se pun pe foc 350 ml de lapte si mierea. Zaharul,
faina si praful de budinca se omogenizeaza cu restul de lapte
si se adauga peste cei 350 ml. Se amesteca pana da in colocot si se ingroasa bine.
Budinca fierbinte se rastoarna peste branza ce a fost fie data prin sita,
fie mixata, pentru o textura mai fina, si se mixeaza totul impreuna.
Se lasa sa se raceasca complet.e bate frisca, se indulceste si se adauga intaritorul.
In masa de budinca si branza racita deja se adauga frisca, amestecand usor.
Pe foaie se aseaza toate visinele(ciresele) ramase si deasupra lor se adauga crema,
uniform, pe toata suprafata, netezind usor cu un cutit cu lama lunga, umezit:
Se prepara jeleul de tort dupa instructiunile de pe ambalaj,
folosind cantitatea necesara de lichid - suc din compot sau suc de fructe amestecat
cu visinata (dupa gust, eu nu am mai pus visinata).
Se acopera prajitura cu jeleul, se da la rece 2 ore,
apoi se taie cu cutitul inmuiat in apa rece.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu