Ingrediente:Pentru foaie:
3 oua,5 linguri de zahar,11 linguri de faina,100 ml ulei,200 ml
lapte,1 lingura de miere,
1 paharel (de tuica) de visinata,2 linguri cu varf cu
visine proapete sau din compot,
fara samburi,1 lingurita de praf de copt
Crema:
400 ml lapte,1 budinca de vanilie,1 lingura de faina,5 linguri
de zahar,
1 lingura de miere de albine,500 de grame de branza dulce ,
250 ml
smantana pentru frisca,1 lingura de zahar pudra (pentru frisca),
1 plic de
intaritor de frisca,400 grame de visine proaspete
sau un compot mare de visine
sau cirese suc din compot (daca folositi fructe proaspete
, 250-300 ml suc de
visine sau cirese)1 plic de jeleu pentru tort.
Eu am folosit cirese proaspete,
carora le-am scos samburii.
Preparare:Mixati ouale intregi cu
zaharul, mierea si jumatate din visinata,
adaugati laptele, uleiul si faina
amestecata cu praful de copt. Mixati usor.
Aluatul fluid obtinut se coace in
cuptorul preincalzit la 175 grade,
in tava cu hartie de copt, timp de zece
minute,
dupa care presarati deasupra 2 linguri de cirese (sau visine)
si
coaceti in continuare inca 15 minute.Foaia coapta se lasa la racit in tava,
cand este complet rece se desprinde hartia si se asaza pe un platou,
stropind-o
cu restul de visinata.
Pentru crema - se pun pe foc 350 ml de
lapte si mierea. Zaharul,
faina si praful de budinca se omogenizeaza cu restul
de lapte
si se adauga peste cei 350 ml. Se amesteca pana da in colocot si se
ingroasa bine.
Budinca fierbinte se rastoarna peste branza ce a fost fie data
prin sita,
fie mixata, pentru o textura mai fina, si se mixeaza totul impreuna.
Se lasa sa se raceasca complet.e bate frisca, se indulceste si se adauga
intaritorul.
In masa de budinca si branza racita deja se adauga frisca,
amestecand usor.
Pe foaie se aseaza toate visinele(ciresele) ramase si deasupra
lor se adauga crema,
uniform, pe toata suprafata, netezind usor cu un cutit cu
lama lunga, umezit:
Se prepara jeleul de tort dupa instructiunile de pe ambalaj,
folosind cantitatea necesara de lichid - suc din compot sau suc de fructe
amestecat
cu visinata (dupa gust, eu nu am mai pus visinata).
Se acopera
prajitura cu jeleul, se da la rece 2 ore,
apoi se taie cu cutitul inmuiat in
apa rece.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu