A tésztához:
8 dkg vaj,2 egész tojás,15
dkg cukor,25 dkg liszt,1 kk szalalkáli
A
töltelékhez:
50 dkg túró ,25 dkg
margarine,25 dkg cukor,reszelt citromhéj,2
cs vaníliás cukor
Csokimáz: 12 dkg
porcukor,6 ek forró víz,3 dkg vaj,3
dkg kakaópor
Elkészítés
A tészta alapanyagait összegyúrjuk, majd
kétfelé osztjuk.Kinyújtjuk, és zsírozott tepsi hátán kisütjük. (A tepsi mérete
26 x 36 cm, a sütési hő pedig 170 fok/ légkeverés.)A töltelék alapanyagait
összekeverjük, majd a kisütött két tésztalap közé töltjük.A csokimázhoz a
porcukrot és a kakaóport összekeverjük, majd teszünk bele 6 evőkanál forró
vízet, és végül a vajat. Jól összedolgozzuk és a süti tetejét bevonjuk
vele.Fonos, hogy a sütit csak másnap szabad szeletelni, mert a tésztának meg
kell puhulnia.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu