marți, 11 decembrie 2012

Brazil kremes


Hozzávalók:
4 tojás  sárgája

20 dkg kristálycukor
10 dkg darált dió
1 kávéskanál kakaópor
1 dl kávé
1 evőkanál víz
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 mokkáskanál sütőpor
20 dkg finomliszt

4 tojásfehérje  habbá verve 1 csipetnyi sóval.

Krémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor
20 dkg  kristálycukor
6 tojás fehérje
6 dl víz

Tetejére:
5 dl hulala
2 evőkanál őrölt kávépor
Csokoládé reszelék

Elkészítése:
A hozzávalókat alaposan kikeverjük, a tojásfehérje hab kivételével. Azt csak utána keverjük hozzá óvatosan fakanállal a masszához.
Egy 35x27 cm-es tepsi aljába sütőpapírt teszünk, az oldalát kikenjük vajjal. Ezután beleöntjük  a masszát. Előmelegített sütőben 200 fokon 18 perc alatt megsütjük.  (Tűpróba!)
Sütés után kivesszük a tepsiből a piskótát, lehúzzuk az aljáról  a sütőpapírt, és hagyjuk kihűlni. Majd  visszatesszük a piskótát a tepsibe.

Közben elkészítjük  a krémet: ( Én egy 5 literes lábosban keverem, hogy kényelmesen elférjen minden benne! )

2 csomag vaníliás pudingport elkeverünk 1 dl vízzel, + 5 dkg cukorral csomómentesre!!!!
Majd 5 dl forró vízbe beleöntjük a kikevert pudingot, és folytonos keverés közben sűrűre főzzük.   ( Aki tejjel jobban szereti, készítheti víz helyett tejjel is  a pudingot.)
Ezután 6 tojás fehérjét 15 dkg kristálycukorral kemény habbá verünk. Lassú tűzön hozzáadjuk a pudinghoz, és pár percig főzzük. Majd forrón rákenjük a tepsiben lévő piskótára, és egyenesre simítjuk. 

5 dl hulalát felverünk jó keményre. Keverés közben hozzáadunk 2 evőkanál őrölt kávéport. Ezután a kihűlt krém tetejére kenjük, és egyenesre simítjuk. A tetejére csokoládé reszeléket szórunk.
2-3 óra múlva már szeletelhető!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu