4 tojás sárgája
10 dkg darált dió
1 kávéskanál kakaópor
1 dl kávé
1 evőkanál víz
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 mokkáskanál sütőpor
20 dkg finomliszt
4 tojásfehérje habbá verve 1 csipetnyi sóval.
Krémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor
20 dkg kristálycukor
6 tojás fehérje
6 dl víz
Tetejére:
5 dl hulala
2 evőkanál őrölt kávépor
Csokoládé reszelék
Elkészítése:
A hozzávalókat alaposan kikeverjük, a tojásfehérje hab
kivételével. Azt csak utána keverjük hozzá óvatosan fakanállal a masszához.
Egy 35x27 cm-es tepsi aljába sütőpapírt teszünk,
az oldalát kikenjük vajjal. Ezután beleöntjük a masszát. Előmelegített
sütőben 200 fokon 18 perc alatt megsütjük. (Tűpróba!)
Sütés után kivesszük a tepsiből a piskótát, lehúzzuk az
aljáról a sütőpapírt, és hagyjuk kihűlni. Majd visszatesszük a
piskótát a tepsibe.
Közben elkészítjük a krémet: ( Én egy 5 literes lábosban
keverem, hogy kényelmesen elférjen minden benne! )
2 csomag vaníliás pudingport elkeverünk 1 dl vízzel, + 5 dkg
cukorral csomómentesre!!!!
Majd 5 dl forró vízbe beleöntjük a kikevert pudingot, és folytonos
keverés közben sűrűre főzzük. ( Aki tejjel jobban szereti,
készítheti víz helyett tejjel is a pudingot.)
Ezután 6 tojás fehérjét 15 dkg
kristálycukorral kemény habbá verünk. Lassú tűzön hozzáadjuk a pudinghoz, és
pár percig főzzük. Majd forrón rákenjük a tepsiben lévő piskótára, és egyenesre
simítjuk.
5 dl hulalát felverünk jó keményre. Keverés közben hozzáadunk
2 evőkanál őrölt kávéport. Ezután a kihűlt krém tetejére kenjük, és egyenesre
simítjuk. A tetejére csokoládé reszeléket szórunk.
2-3 óra múlva már szeletelhető!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu