- 15 dkg vaj
- 7,5 dkg cukor
- 5 evőkanál kakaópor
- 2 db tojás
- 35 dkg darált keksz
- 10 dkg durvára vágott dió vagy mogyoró
- 15 dkg kókuszreszelék
A krémhez:
- 15 dkg vaj
- 1,5 dl tejszín
- 1 cs főzés nélküli vaníliás pudingpor
- 20 dkg porcukor
A
bevonathoz:
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 ek étolaj
Elkészítése:
A vajat a cukorral és a kakaóval gőz fölött felfőzzük,majd hozzákeverjük a tojásokat és addig főzzük,míg besűrűsödik. Ekkor levesszük a gőzről és beleforgatjuk a maradék szárazanyagokat. A kekszes masszát egy 20×30 cm-es tepsi aljába nyomkodjuk.
A krém készítése:
A vajat a porcukorral habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a pudingport és a tejszínt, majd szép egyenletes sima krémmé dolgozzuk össze. Egyenletesen rákenjük a kekszes rétegre.
A mázhoz:
A csokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk,majd a krémre öntjük. A tepsit egy kicsit rázogatjuk,hogy a csokoládé befedje krémet.
Hűtőbe tesszük és 3 órán át (de még jobb, ha egész éjszaka) hűtjük. Tetszőleges méretűre és formájúra szeleteljük.
A vajat a cukorral és a kakaóval gőz fölött felfőzzük,majd hozzákeverjük a tojásokat és addig főzzük,míg besűrűsödik. Ekkor levesszük a gőzről és beleforgatjuk a maradék szárazanyagokat. A kekszes masszát egy 20×30 cm-es tepsi aljába nyomkodjuk.
A krém készítése:
A vajat a porcukorral habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a pudingport és a tejszínt, majd szép egyenletes sima krémmé dolgozzuk össze. Egyenletesen rákenjük a kekszes rétegre.
A mázhoz:
A csokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk,majd a krémre öntjük. A tepsit egy kicsit rázogatjuk,hogy a csokoládé befedje krémet.
Hűtőbe tesszük és 3 órán át (de még jobb, ha egész éjszaka) hűtjük. Tetszőleges méretűre és formájúra szeleteljük.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu