joi, 27 decembrie 2012

Nanaimo szelet


Hozzávalók:
Az alsó réteghez:

  • 15 dkg vaj
  • 7,5 dkg cukor
  • 5 evőkanál kakaópor
  • 2 db tojás
  • 35 dkg darált keksz
  • 10 dkg durvára vágott dió vagy mogyoró
  • 15 dkg kókuszreszelék
A krémhez:
  • 15 dkg vaj
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 cs főzés nélküli vaníliás pudingpor
  • 20 dkg porcukor
A bevonathoz:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 ek étolaj
Elkészítése:
A vajat a cukorral és a kakaóval gőz fölött felfőzzük,majd hozzákeverjük a tojásokat és addig főzzük,míg besűrűsödik. Ekkor levesszük a gőzről és beleforgatjuk a maradék szárazanyagokat. A kekszes masszát egy 20×30 cm-es tepsi aljába nyomkodjuk.
A krém készítése:
A vajat a porcukorral habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a pudingport és a tejszínt, majd szép egyenletes sima krémmé dolgozzuk össze. Egyenletesen rákenjük a kekszes rétegre.
A mázhoz:
A csokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk,majd a krémre öntjük. A tepsit egy kicsit rázogatjuk,hogy a csokoládé befedje krémet.
Hűtőbe tesszük és 3 órán át (de még jobb, ha egész éjszaka) hűtjük. Tetszőleges méretűre és formájúra szeleteljük.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu