Hozzávalók:
A
tésztához:
- 20dkg margarin
- 20dkg cukor
- 5db tojás
- 30dkg liszt
- fél sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 vaníliás cukor
- 2ek kakaópor
- 50dkg kimagozott meggy
A krémhez:
- 1 tejszín pudingpor
- 4dl tej
- 15dkg cukor
- 20dkg margarin
A tetejére:
- 3dl tejszín keményre verve
Elkészítés:
A margarint a cukorral habosra keverjük, egyenként hozzáadagoljuk az egész tojásokat, a vaníliáscukrot, citromhéjat és a sütőporral elkevert lisztet. A masszát elfelezzük, felébe a kakaóport belekeverjük. A tepsit sütőzsírpapírral kibéleljük, a sárga tésztát az aljára, a barnát pedig rásimítjuk. A meggyet rászórjuk és sütjük.
A krém:
A pudingport a tejjel és a cukorral felfőzzük és kihűtjük, hozzáadjuk a kihabosított margarint. A kihűlt tésztánkra kenjük.
A krémre pedig a keményre vert tejszínt tesszük. Nagyon finom süti.
A margarint a cukorral habosra keverjük, egyenként hozzáadagoljuk az egész tojásokat, a vaníliáscukrot, citromhéjat és a sütőporral elkevert lisztet. A masszát elfelezzük, felébe a kakaóport belekeverjük. A tepsit sütőzsírpapírral kibéleljük, a sárga tésztát az aljára, a barnát pedig rásimítjuk. A meggyet rászórjuk és sütjük.
A krém:
A pudingport a tejjel és a cukorral felfőzzük és kihűtjük, hozzáadjuk a kihabosított margarint. A kihűlt tésztánkra kenjük.
A krémre pedig a keményre vert tejszínt tesszük. Nagyon finom süti.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu