joi, 27 decembrie 2012

MEGGYES KRÉMES SÜTEMÉNY


Hozzávalók:
A tésztához:

  • 20dkg margarin
  • 20dkg cukor
  • 5db tojás
  • 30dkg liszt
  • fél sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 vaníliás cukor
  • 2ek kakaópor
  • 50dkg kimagozott meggy
A krémhez:
  • 1 tejszín pudingpor
  • 4dl tej
  • 15dkg cukor
  • 20dkg margarin
A tetejére:
  • 3dl tejszín keményre verve
Elkészítés:
A margarint a cukorral habosra keverjük, egyenként hozzáadagoljuk az egész tojásokat, a vaníliáscukrot, citromhéjat és a sütőporral elkevert lisztet. A masszát elfelezzük, felébe a kakaóport belekeverjük. A tepsit sütőzsírpapírral kibéleljük, a sárga tésztát az aljára, a barnát pedig rásimítjuk. A meggyet rászórjuk és sütjük.
A krém:
A pudingport a tejjel és a cukorral felfőzzük és kihűtjük, hozzáadjuk a kihabosított margarint. A kihűlt tésztánkra kenjük.
A krémre pedig a keményre vert tejszínt tesszük. Nagyon finom süti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu