marți, 11 decembrie 2012

Diós-habos sütemény




Tészta:
4 db tojássárgája,
2o dkg porcukor,
10 evőkanál víz - ezeket jól kikeverem, beleszórok 15 dkg darált diót, 20 dkg lisztet, 1 csomag sütőport és a tojások felvert habját.

Előmelegített sütőben 200 fokon 28 percig sütöttem 30 x 22 cm-es tepsiben, melyet sütőpapírral kibéleltem.

Krém:
3 db tojássárgája, 3 evőkanál liszt, 2,5 dl tej sűrűre főzöm.
15 dkg porcukrot 1 db rámával és 2 csomag vaníliás cukorral habosra keverem és ha kihűlt a főzött krém, a kettőt összekeverem.

Hab:
2 csomag tejszínhab pótló port 3 dl tejjel keményre felverem és rákenem a krémre.
A tetejére csokit reszelek. (ha előzőleg a mélyhűtőbe teszed pl. a sportszeletet, akkor könnyen lehet reszelni!) Én csoki darával szórtam meg.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu