Hozzávalók:
·
2 csomag vanilia ízű pudingpor
·
9 dl tej
·
5 evőkanál cukor
·
5 db tojás
·
25 dkg cukor
·
1 dl tej
·
1 dl étolaj
·
25 dkg liszt
·
2 evőkanál kakaó
·
1 csomag sütőpor
·
5 dl tejföl
·
4 evőkanál porcukor
·
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
1.
2 csomag puncs ízű pudingot 9 dl tejjel és 5 evőkanál cukorral megfőzünk.
2. 5 tojás sárgáját 25 dkg porcukorral, 1 dl tejjel habosra keverünk. Hozzáadunk 1 dl étolajat, 25 dkg lisztet, 2 evőkanál kakaót, 1 csomag sütőport és a tojások felvert habját. Kikent, lisztezett tepsibe öntjük(sütőpapírral is bélelhetjük). Vizes kiskanállal rászaggatjuk a kihűlt, kemény pudingot, és megsütjük. Nagyobb tepsi szükséges.
3. Fél liter 20%-os tejfölt 4 evőkanál porcukorral és 1 csomag vaníliás cukorral elkeverünk, és a forró süteményre öntjük.
2. 5 tojás sárgáját 25 dkg porcukorral, 1 dl tejjel habosra keverünk. Hozzáadunk 1 dl étolajat, 25 dkg lisztet, 2 evőkanál kakaót, 1 csomag sütőport és a tojások felvert habját. Kikent, lisztezett tepsibe öntjük(sütőpapírral is bélelhetjük). Vizes kiskanállal rászaggatjuk a kihűlt, kemény pudingot, és megsütjük. Nagyobb tepsi szükséges.
3. Fél liter 20%-os tejfölt 4 evőkanál porcukorral és 1 csomag vaníliás cukorral elkeverünk, és a forró süteményre öntjük.
Megjegyzés:
A tejföl helyett fél liter
tejszínből, 2 db habfixálóval felvert tejszínhabot is tehetünk. Tetejére színes
szórócukor is kerülhet.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu