INGREDIENTE
Pentru prepararea foilor am folosit:
·
150 g zahăr
·
150 g nucă prăjită şi măcinată
·
20 g făină
·
10 albuşuri
Pentru cremă :
·
10 gălbenuşuri
·
700 ml lapte
·
130 făină
·
370 g zahăr
·
200 unt de 82% grăsime
·
2 plicuri zahăr vanilat
·
coaja rasă de la o lămâie
·
sucul de la 1/2 lămâie
Glazură Royal Icing:
·
300 g zahăr pudră
·
2 linguri suc de lămâie
MOD DE
PREPARARE RETETA
Pentru prepararea foilor albuşurile se bat spumă tare cu
zahărul. Făina se amestecă cu nuca; se adaugă pe rând cîte o lingură în
albuşurile bătute, amestecând uşor cu o spatulă, după fiecare până la
încorporare. Compoziţia se împarte în patru părţi egale. Din fiecare
parte se coace câte o foaie pe dosul tăvii tapetate cu hârtie de copt. Tava pe
care le-am copt are dimensiunea de 30/22 cm. Hârtia de copt nu trebuie
unsă. Foile se lasă în cuptor aproximativ 7 - 10 minute, la o temperatură
de 180 grade C. Când sunt gata trebuie să aibă o culoare uşor maronie. După ce
se scot din cuptor se lasă o jumătate de minut, după care se desprind foarte
uşor de pe hârtia de copt.
Între timp preparăm crema: 450 ml lapte şi
zahărul se pun într-o crăticioară cu fundul dublu. Se pun pe foc mic.
Făina se amestecă cu 200 ml lapte. Gălbenuşurile se bat cu 50 ml
lapte şi zahărul vanilat.
Când laptele de pe foc începe să fiarbă se adaugă compoziţia de
făină cu lapte. Amestecăm continu până începe să se îngroase. Adăugăm şi
gălbenuşurile şi lăsăm să fiarbă la foc foarte mic până obţinem o cremă
consistentă, groasă ca o budincă. Când crema este gata se ia de pe foc, se
adaugă coaja rasă şi sucul de lămâie. Omogenizăm apoi o punem să se
răcească. În untul frecat spumă se adaugă câte o lingură din crema
de lămâie. Următoarea lingură cu cremă se adaugă numai după o jumătate de
minut, când cea dinainte este complet asimilată. În tot acest timp
mixerul este la viteza maximă. În felul acesta crema nu se va tăia.
Se dă o jumătate de oră la rece. Se împarte crema în trei părţi
egale şi se asamblează prăjitura. Peste prima foaie se pune o parte din
cremă, se nivelează pe toată suprafaţa acesteia, se pune a doua foaie, cremă, a
treia foaie, cremă şi ultima foaie.
Pentru a acoperi prăjitura am preparat o glazură Royal Icing
simplă, fără albuş de ou, pe care am preparat-o frecând bine zahărul pudră
cu sucul de lămâie până am obţinut o compoziţie densă, cremoasă. Poate o să
trebuiască să mai adăugaţi puţin suc de lămâie. Depinde de mărimea lingurii cu
care măsuraţi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu