Hozzávalók a piskótához:
30 dkg porcukor
1 dl főzött kávé
20 dkg finomliszt
15 dkg darált dió
8 gr sütőpor
10 tojásfehérjehab
1 csipetnyi só
Krémhez:
6 tojás sárgája
12 dkg kristálycukor
20 gr vaníliás cukor
10 dkg darabokra tördelt étcsoki
1 evőkanál kakaópor
2 csomag csokis pudingpor
0,5 liter tej
10 dkg vaj
15 dkg margarin
Tetejére:
10 dkg tortabevonó étcsokoládét gőz felett felolvasztok, 4
dkg vajat hozzákeverek, végül a 0,5 dl tejszínt is belekeverem. Langyosan kell
a krém tetejére önteni.
Elkészítése:
A piskóta hozzávalóit összekeverem sorban a felsorolás szerint a
10 tojásfehérje és a csipetnyi só nélkül. Végül belekeverem fakanállal a sóval
kemény habbá felvert tojásfehérjehabot. Beleöntöm a masszát egy 35
x 30 cm-es sütőpapírral kibélelt tepsibe.
Előmelegített sütőben 200 fokon 20 percig sütöm. Tűpróba!
Hagyom kihűlni a piskótát, majd kifordítom a tepsiből, és leszedem
róla a sütőpapírt, és deszkára kiteszem.
Közben elkészítem a krémet:
A tojássárgájákat a cukorral gőz fölött habosra keverem. Hozzáadom
a tördelt étcsokit, a kakaóport, a vaníliás cukrot, és továbbra is gőz fölött a
krém besűrűsödéséig kevergetem. Megfőzöm a 2 csomag csokis pudingport jó sűrűre
cukor nélkül, majd hideg vízbe teszem, hogy langyosra hűljön. Ezután
belekeverem robotgéppel a főzött csokis krémbe. Végül a lehűtött krémbe
robotgéppel hozzákeverem a vajat és a margarint.
A hideg piskótára rákenem az elkészített csokikrémet. Erre pedig
az olvasztott csokoládé, vaj és tejszín langyos keverékét öntöm rá, és
elsimítom a tetején.
Hűtőbe teszem néhány órára, utána szeletelhető.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu