Tésztához:
- 5 db tojás
- 34 dkg cukor
- 11 ek víz
- 12 dkg darált dió
- 23 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
Krémhez:
- 5 dl tej
- 5 ek búzadara
- 2 cs vaníliás cukor
- 10 dkg cukor
- 10 dkg darált dió
- 25 dkg margarin
- pár csepp vanília aroma
- pár csepp rum aroma
- 2 dl tejszínhab
·
Elkészítése:
·
A tojásokat a cukorral kb 5 perc alatt habosra verjük,kanalanként
hozzáadjuk a vizet,tovább verjük ,majd végül a liszttel elkevert diót és
sütőport. Egy 25×39 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral,majd a tésztát
beleöntjük,elsimítjuk. 180 fokon tűpróbáig sütjük. A megsült,kihűlt
tésztát ketté vágjuk.
·
A krém készítése:
·
A tejet a cukrokkal,búzadarával felfőzzük,majd kihűtjük. A
kihabosított margarinnal,pár csepp rum és vanília aromával jól kiverjük a
főzött krémet. A tejszínhabot keményre felverjük,majd a krémhez keverjük a
dióval együtt. Jól lehűtjük. A fele krémet a a két lap közé kenjük,a
másik felét pedig a felső lapra simítjuk. Bevonhatjuk csokimázzal vagy
durvára reszelt csokival is díszíthetjük.
·
Én epres joghurtos csokiforgáccsal díszítettem.
Finom,kiadós süti.
Finom,kiadós süti.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu