·
Bezea de cocos :
·
8 albusuri
·
300 g zahar
·
2 lg faina
·
Crema :
·
100 ml cafea fiarta
·
1 plic budinca de vanilie
·
150 g zahar
·
8 galbenusuri
·
200 g unt
·
Glazura :
·
120 g ciocolata
·
40 g unt
·
40 ml frisca lichida
MOD DE
PREPARARE
Bezea de cocos : mixam albusurile spuma cu un
praf de sare,
adaugam zaharul , mixand in continuare pana se topeste tot zaharul.
Adaugam nuca de cocos amestecata cu faina. Omogenizam si punem
intr-o tava de copt (d=25x35 cm) unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de
copt.
Cine doreste , pentru un aspect mai frumos al prajiturii, poate
imparti compozitia in 2 si coace 2 foi .
Dam la cuptor pana se rumeneste putin deasupra.
Dam la cuptor pana se rumeneste putin deasupra.
Crema : facem 100 ml cafea la filtru sau espressor, fara zahar,
tare sau mai slaba.
Cafeaua o amestecam cu praful de budinca de vanilie si punem pe foc, amestecand mereu pana se ingroasa, apoi adaugam zaharul si mai lasam pe foc pana se topeste , amestecand tot mereu. galbenusurile le adaugam pe rand dupa ce luam cratita de pe foc., apoi lasam sa se raceasca si amestecam cu untul spumos..
Cafeaua o amestecam cu praful de budinca de vanilie si punem pe foc, amestecand mereu pana se ingroasa, apoi adaugam zaharul si mai lasam pe foc pana se topeste , amestecand tot mereu. galbenusurile le adaugam pe rand dupa ce luam cratita de pe foc., apoi lasam sa se raceasca si amestecam cu untul spumos..
Lasam crema sa se raceasca. Dupa ce se raceste, tot moale va fi crema .
Untul moale, la temperatura camerei il frecam spuma; in el adaugam cate o lingura, treptat din crema rece. Crema obtinuta o intindem peste blatul copt.
Untul moale, la temperatura camerei il frecam spuma; in el adaugam cate o lingura, treptat din crema rece. Crema obtinuta o intindem peste blatul copt.
Glazura : ingredientele le punem intr-o craticioara pe foc
mic; amestecam mereu pana se omogenizeaza. lasam sa se raceasca, apoi intindem
peste crema .
Lasam la frigider pentru minim 3 ore sau cel mai bine de seara
pana dimineata.
Prajitura se taie cu un cutit trecut prin apa .
Prajitura se taie cu un cutit trecut prin apa .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu