40 dkg finomliszt,
10 dkg rétesliszt
15 dkg porcukor,
2 egész tojás
3 tojás sárgája,
3 evőkanál tejföl,
1 evőkanál tejszín
10 gr sütőpor.
Elkészítése:
A hozzávalókat összegyúrjuk,
3 részre osztjuk, egyenként kinyújtjuk, és 35 x 27
cm-es tepsi hátára
tesszük és a következő diós habbal megkenjük mind 3 lapot, így sütjük meg
előmelegített sütőben 200 fokon 8 perc alatt egyenként.
Diós hab:
3 tojásfehérjét 15 dkg porcukorral keményre verjük, majd 30 dkg darált
diót beleforgatunk, és kb. 10 evőkanál tejszínt, hogy jól kenhető legyen.
Krém:
2 csomag vanília pudingport 6 dl tejjel felfőzünk, majd langyosra
hűtjük.
20 dkg vajat 20 dkg porcukorral, 1 csomag vaníliás cukorral
alaposan kikeverünk, és hozzáadjuk a kihűlt pudingot, jól összekeverjük, ezzel
a krémmel rakjuk össze a lapokat.
Tetejére: 12 dkg étcsokoládét gőz felett felolvasztunk, hozzáadunk 5 dkg
vajat, és 1 dl tejszínt. Alaposan összekeverjük, majd langyosan a felső lapra
ráöntjük, és elsimítjuk. Én még kis fehér (cukor konfetti) virágokkal is
díszítettem.
Másnap szeletelhető csak, addigra szépen megpuhul a tészta, és az
ízek is összeérnek.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu