marți, 11 decembrie 2012

Kijevi krémes


Hozzávalók:
40 dkg finomliszt,
10 dkg rétesliszt
15 dkg porcukor,

20 dkg margarin,
2 egész tojás
3 tojás sárgája,
3 evőkanál tejföl,
1 evőkanál tejszín
10 gr sütőpor.

Elkészítése:
A hozzávalókat összegyúrjuk, 3 részre osztjuk, egyenként kinyújtjuk, és 35 x 27 cm-es tepsi hátára tesszük és a következő diós habbal megkenjük mind 3 lapot, így sütjük meg előmelegített sütőben 200 fokon 8 perc alatt egyenként.

Diós hab:
3 tojásfehérjét 15 dkg porcukorral keményre verjük, majd 30 dkg darált diót beleforgatunk, és kb. 10 evőkanál tejszínt, hogy jól kenhető legyen.

Krém:
2 csomag vanília pudingport 6 dl tejjel felfőzünk, majd langyosra hűtjük.
20 dkg vajat 20 dkg porcukorral, 1 csomag vaníliás cukorral alaposan kikeverünk, és hozzáadjuk a kihűlt pudingot, jól összekeverjük, ezzel a krémmel rakjuk össze a lapokat.

Tetejére: 12 dkg étcsokoládét gőz felett felolvasztunk, hozzáadunk 5 dkg vajat, és 1 dl tejszínt. Alaposan összekeverjük, majd langyosan a felső lapra ráöntjük, és elsimítjuk.  Én még kis fehér (cukor konfetti) virágokkal is díszítettem.
Másnap szeletelhető csak, addigra szépen megpuhul a tészta, és az ízek is összeérnek.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu