Hozzávalók 6 főre
|
||||||||||||||||
Elkészítés:
|
||||||||||||||||
A tojások sárgáját
a fele cukorral, sóval és vaníliával összekeverem.
Hozzáadom a cukor másik felét, s a lisztet , fahéjat is,jól kidolgozom. A tésztát 3 részre osztom el. Egy közepes méretű tepsit kibélelek sütőpapírral és az első tésztát kinyújtva beleteszem, majd megsütöm 180 fokos sütőben. A másik két lapot is is így fogom megsütni. A krémhez a tejet felforralom a pudingport beleöntöm és sűrűre főzöm. Belekeverem a darált diót, vaníliát,,citromhéját reszelve, a citromlét, rumaromát és hagyom kihűlni. Amikor már jó, belekeverem a vajat is, habosra kidolgozom. Összeállítása: Az első lapot lerakom, megkenem a diós pudingos krémmel,rárakom a második lapot,azt is krémmel kenem meg. Erre teszem rá a 3. lapot,azt is krémmel kenem meg. Az egészet a hűtőbe rakom , 1-2 órára, majd csak utána kockákra vágva tálalom |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu