8 tojás
20 dkg porcukor
4 evőkanál víz
1 csipetnyi só
2 kávéskanál kakaópor
20 dkg darált dió
2 púpozott evőkanál zsemlemorzsa
1 kávéskanál szódabikarbóna
Krém:
2 csomag vaníliás pudingpor
5 dl tej
1 evőkanál vaníliás cukor
5 dl hulala
1 evőkanál étkezési zselatinpor
4 evőkanál víz
Tetejére: csokoládé-reszelék
Elkészítése:
Először a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük
az 1 csipetnyi sóval, és félretesszük. A sárgáját pedig alaposan kikeverjük a porcukorral,
és hozzáadjuk a darált diót, a zsemlemorzsát, a
kakaóport, vizet és a szódabikarbónát. Majd a habot óvatosan belekeverjük
a tésztába fakanállal.
Sütőpapírral bélelt 36x27 cm-es tepsibe öntjük a masszát és
előmelegített sütőben, légkeverésen, 180 fokon 22 perc alatt
megsütjük. (Tűpróba!) Ha kész, még melegen kifordítjuk a tepsiből és
lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd egy deszka segítségével visszahelyezzük a
tepsibe.
Ezután elkészítjük a krémet: A 2 csomag vaníliás pudingport egy
kis lábosban kikeverjük csomómentesre a tejjel, beletesszük a vaníliás cukrot,
és sűrűre főzzük. Hagyjuk langyosra hűlni. Majd jó keményre felverjük a
hulalát. Egy kis lábosban az 1 evőkanál zselatint a 4 evőkanál vízben
kikeverjük, majd felmelegítjük. Langyosan belekeverjük a felvert
hulalába, és utána hozzákeverjük a langyos pudingot is.
Ezt követően a tepsibe visszahelyezett piskótára rákenjük a
krémet, egyenesre simítjuk. A tetejére végezetül csokoládé-reszeléket
szórunk.
Körülbelül 2 óra múlva szeletelhető.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu